Den 22. august 2014 er Ghini blevet parret med Billie og går alt planmæssigt forventer vi hvalpe omkring den 23. oktober.

Det var tydeligt at de 2 hunde kunne lide hinanden og Billie opførte sig som en rigtig gentleman overfor Ghini. Dejligt, at det gik så let, det er første gang for begge hunde.

Far til kuldet er Magic Colour Cosmo Wind (Billie)

Billie er en kraftfuld, men elegant hanhund, der har det skønneste sind. Han er født den 15. august 2012 og er udstillet med rigtig flotte resultater. Han har fået 3 x dansk cert. og er blevet bedste hanhund 2 gange 

Stamtavle på det kommende kuld kan ses her:

https://whippet.breedarchive.com/animal/view/cala-e8b524de-f0dd-473f-93c1-26a1bac2135d

Billie

Ghini, godt 3 uger efter parringen, hun ligner sig selv, men sover lidt mere end vanligt og har kortere lunte overfor Yota. Vi krydser fortsat fingre for, at hun er drægtig.

3/10-2014, Ghini er nu 6 uger drægtig, 1½ kg tungere end vanligt og med et taljemål, der er øget fra 42 til 48 cm. Hun er glad som vanligt, men aktivitetsniveauet er dalet og hun spiser som en hest.

17/10 2014: Nu gider jeg snart ikke den mave mere, den er hele tiden i vejen. Ghini 8 uger efter parring og 18 kg tung.

Billie og Ghini, copyright Kennel Magic Colour

Knap 5 uger efter parringen, nu er vi ikke længere i tvivl om, at Ghini er drægtig, hun har fået en fin lille mave. Efter nogle dage med næsten ingen apetit (kvalme) spiser hun normalt igen.

10/10-2014: Ghini 7 uger drægtig: 16,8 kg., Brystomfang 63 cm., talje 51 cm. (normalt 14,3 kg, 56 og 42 cm.) Ghini sover meget nu, men er stadig glad for at komme med ud på kortere gåture i moderat tempo. Vi kan nu mærke hvalpene bevæge sig.

21/10 -2014 Endelig kom hvalpene 2 hanner + 4 tæver, der alle trives fint. Individuelle billeder af hvalpene kommer en af de nærmeste dage.

UGE 1:

21/10-2014:

Ghini fødte sine hvalpe den 21/10-2014, et fint kuld på 2 hanner og 4 tæver, der blev født yderligere en lille han, som desværre var død ved fødslen.

Vi glæder os over de levende og er enige om, at den lille han nok ikke har været stærk nok til livet.

Første hvalp blev født klokken 16.24, den sidste klokken 21.43, fine og ensartede i størrelsen med en vægt mellem 340 og 370 gram. Ghini klarede fødslen rigtig flot.

Hun blev lidt overrasket og stresset, da den første hvalp kom dumpende, men da hun fandt ud af at den underlige lille klump var levende, var hun helt med på, hvad hun skulle gøre, slikkede den og lod den die.

Da de efterfølgende hvalpe blev født, havde Ghini helt styr på proceduren.

Første nat forløb roligt og Ghini passer sine hvalpe til UG.

 

22/10-2014:

Alle hvalpene trives, de spiser, sover og besørger som de skal.  Ghini er frisk og vil helst være hos hvalpene, går lidt modvilligt med ud og skynder sig ind igen, når hun har tisset.

Vi mennesker har været lidt matte i koderne, det blev ikke til så meget søvn i nat, jeg sover sammen med Ghini og hvalpene, Lars sover med Xingu og Yota, der ikke helt forstår, at de ikke må komme tæt på de små endnu.

Vi kan slet ikke blive trætte af at beundre de små, i morgen skal vi have taget billeder af hver enkelt hvalp, herunder et par af de bedste fra dagen i dag.

Hvalpene er blevet vejet og har alle holdt sig omkring fødselsvægten +/- nogle få gram.

23/10-2014:

En stille og rolig dag i hvalpekassen. Både mor og hvalpe stortrives, Ghini spiser som en hest og det tror pokker, alle hvalpene har lagt næsten 10% til deres vægt siden i går, flere er nu over de 400 gram.

Vi har fået taget billeder af hvalpene individuelt, ikke alle var lige samarbejdsvillige, men det lykkedes at få rimelige billeder af alle.

24/10-2014:

Endnu en stille og rolig dag hos hvalpene, præcis som det skal være i de her første uger. Ghini er snart helt ovre sine efterveer og har sovet rigtig meget det seneste døgn.

Det er hende velundt, det er hårdt arbejde at være nybagt mor, også når man er hund.

Imponeres over hvor hurtigt hendes krop omstiller sig til den store produktion af mælk. Hos menneskebørn er vi tilfredse med en tilvækst hos barnet på 250 gram om ugen, det er den tilvækst hele Ghinis kuld har haft på et døgn! Ikke underligt at hun er konstant sulten.

25/10-2014:

Hvalpene vokser så det knager, den første er nu over 500 gram og de øvrige godt på vej.

Ghini har været lidt urolig først på dagen, haft lidt tynd mave og været på grænsen til at have feber.

Vi har været ude på korte lufteture mange gange i løbet af dagen og hun har udover hvalpefoder fået lidt havresuppe lavet på Revolyt (fysiologisk salt/sukker opløsning).

Her til aften er temperaturen normal og hun opfører sig igen som hun plejer, maven ser der også ud til at være styr på igen

26/10-2014:

Det har været en rigtig hyggedag i kassen, Ghini er i den grad ved at finde roen i sin rolle som mor. Hun er ikke længere så betænkelig ved at forlade kassen, når hun skal ud og tisse, har helt styr på, at vente til hvalpene er fodret af og ligger roligt og sover. Det er dog stadig kun meget korte ture, så snart hun har gjort sig ren er det hjem i kassen til de små.

Vi begynder at kunne se små forskelle i hvalpenes adfærd og alle vokser helt som de skal, vægten ligger nu mellem 520 og 575 gram.

I morgen skal jeg på arbejde, det bliver hårdt at undvære de små, men jeg ved de er i gode hænder, Lars har "barselsorlov" hele næste uge.

Jeg får uden tvivl svært ved at nå de daglige opdateringer den kommende uge, men jeg vil sætte nyt ind, så ofte som tiden tillader det.

27/10-2014:

Hjemme efter en lang arbejdsdag, men trætheden forsvinder som dug for solen, når man bliver mødt af sådan en familieidyl.

Ghini og hvalpene har haft en stille og rolig dag med Lars, Jon og Thor. Jeg har fået dem vejet og på deres vægt kan jeg se, at en stor del af dagen er gået med at spise, de ligger alle seks omkring de 600 gram.

UGE 2:

28/10-2014:

Hvalpene er i dag 1 uge gamle og tager nu hul på deres 2. leveuge.

De er godt på vej til at have fordoblet deres fødselsvægt og alle trives som de skal :-)

Ghini opholder sig stadig mest i hvalpekassen, men lægger sig indimellem på madrassen ved siden af og tager sig et velfortjent hvil. Der skal dog ikke komme meget lyd fra kassen før hun er ovre og tjekke om alle hvalpene er OK.

 

29/10-2014:

En stille dag, hvalpene spiser, sover og kravler lidt rundt i kassen. Ghini er rolig og tålmodig, men yderst opmærksom på hver enkelt.

Hvalpene har fået klippet kløer for første gange, de var blevet lange og meget spidse, havde jeg ikke rutinen i negleklip før, er jeg sikker på at få det de kommende uger, der er mange små poter at øve sig på. 

 

30/10-2014:

Endnu en dag, hvor jeg har været på arbejde og Lars har været hjemme hos hvalpene, utroligt så lang turen hjem fra Aalborg føles i denne tid.

Alle hvalpe har nu fordoblet deres fødselsvægt og Ghini har fortsat masser af mælk til dem, dejligt at de alle bare trives som de skal.

 

31/10-2014:

I dag har Lars og jeg været i Herning og opsætte salgsstand (www.canisjewelry.dk), der er DKK udstilling i weekenden og vi tager afsted både lørdag og søndag.

Der er blevet taget en masse fine billeder, lidt af dem er her under.

 01/11-2014:

Lars og jeg har haft en god dag i Herning, men det er dejligt at komme hjem til hvalpe + familie og slappe af et par timer inden sengen kalder.

Den første af hvalpene er ved at få øjne, mon ikke de andre følger efter de kommende dage.

 

02/11-2014:

Trætheden har indfundet sig hos Lars og jeg, vi er hjemme og har fået pakket ud efter weekenden i Herning.

Hvalpene vokser og der er for alvor ved at komme pigment på snuderne, øjnene er at se som små sprækker hos flere.

03/11-2014:

Dejligt med en hel dag sammen med hvalpene.

Øjnene ses som smalle sprækker hos alle og der øves for alvor i at komme op at stå på benene, det bliver oftest til et løft af enten for- eller bagkrop.

Har fået sendt oplysninger til DKK vedrørende stambogsføring, navnene afslører jeg, når de forhåbentlig er godkendt i løbet af 7-14 dage.

Ghini vil gerne ud på korte gåture nu, hun kommer selv og siger til, når hun er sikker på, at hvalpene er mætte og sover.

UGE 3:

04/11-2014:

Hvalpene bliver i dag 2 uger og tager hul på deres 3. leveuge.

De vokser så det knager, vægten ligger nu omkring et kilo hos alle.

En rolig dag, hvor vi har fået taget nye billeder af hvalpene enkeltvis, det var svært, da de var 2 dage gamle, og bestemt ikke lettere i dag, de var ikke meget for at holde sig i ro, men med hjælp fra Thor lykkedes det til sidst.

05/11-2014:

Hvalpene bruger fortsat primært døgnet til at spise og sove, men når de er vågne mosler de meget rundt i kassen og Ghini skal være ekstra forsigtig, for ikke at træde på dem.

Ghini passer stadig meget på hvalpene, Yota og Xingu får lov til at kigge på dem gennem hegnet til hvalpegården, det tager hun helt afslapet, men de får ikke lov til at komme tæt på. Når vi går en af vore korte ture vil Ghini hjem, hvis vi møder en fremmed hund på ruten, hun skal sikre sig, at den ikke kommer i nærheden af hendes børn.

I dag har jeg fået hegnet ind i carporten, så hvalpene har en overdækket løbegård til dage med dårligt vejr, når tiden kommer, hvor de skal til at ud. Det varer nogle uger endnu, men rart at være i god tid, for tiden flyver.

 06/11-2014:

En kort opdatering, her sen aften. Har været på arbejde i dag og resten af familien har passet hvalpene.

Den endelige godkendelse af hvalpenes stambogsnavne er kommet fra DKK i dag :-)

Ghini's kaldenavn er jo en forkortelse af Lamborghini og vi har valgt, at hvalpene skal opkaldes efter modeller af denne, deres navne i stambogen er:

Hanhvalp 1: Portofino og Hanhvalp 2: Gallardo

Tæve 1: Cheetah, Tæve 2: Cala, Tæve 3: Silhouette og Tæve 4: Miura

07/11-2014:

Endnu en dag på arbejde og sent hjemme hos hvalpene, både de og Ghini er gået i seng, så det er lige blevet til et par billeder af fredfyldte, sovende og næsten sovende hvalpe.

Hvalpene har haft "barnepige" i dag, en af mine gamle hundevenner, har passet dem, mens Lars var på arbejde og hun beretter, at der har været godt gang i kassen.

I weekenden står den på besøg af hvalpekøbere og vi glæder os til at vise de små vidundere frem, forhåbentlig får jeg også taget nogle billeder, hvor de små er vågne og så skal tiden ellers bare bruges på at nyde.

 08/11-2014:

En rigtig hyggelig lørdag, med besøg af søde hvalpekøbere. Det blev både til en god hundesnak samt gåtur med Yota og gæsternes hund, som tålmodigt havde ventet i bilen. En fornøjelse at opleve, hvor fint de to legede sammen.

Hvalpene øver sig flittigt i at holde balancen på 4 ben og hos et par stykker er de første tænder kommet frem, det er ikke sikkert Ghini er så begejstret for det, når de små skal die ;-)

Når hvalpene er vågne er de begyndt at søge kontakt med os mennesker også, de kommer stavrende og smager på både fingre og tøj.

09/11-2014:

En stille søndag med et kort besøg af hvalpekøbere med et par af deres store børn. Søde mennesker, der kun bor få kilometer herfra :-)

Hvalpene havde taget en lang eftermiddagslur, så de var vågne og aktive under besøget.

Søndagsbilledet i denne uge, Ghini med vågne hvalpe, det er blevet sværere for hende at holde styr på dem alle og finde et sted selv at sætte poterne, hvalpene følger hende rundt i kassen.

10/11-2014:

En dag, hvor hvalpene har været meget aktive, alle kravler uden problemer ind og ud af kassen, nogle gange kniber det dog lidt, at få bagdelen med ;-)

Ghini har været ude på to gåture af hver ca. 20 minutters varighed og accepterede uden videre, at Yota kom med og det nød Yota i den grad, hun savner Ghini's selskab.

I eftermiddags havde hvalpene et kort besøg af Tina, en sød hundeglad kvinde, som bor i nærheden og som vi jævnligt snakker med på vore gåture.

Hvalpene vejer nu omkring de 1200 gram, alle vokser fortsat helt efter bogen.

Uge 4:

11/11-2014:

Hvalpene bliver i dag 3 uger og går ind i deres 4. leveuge.

Der er fart på udviklingen, de vokser og bliver bedre motorisk. Hørelsen er så småt ved at udvikles, de begynder at reagere på lyd og knurrer lidt, når de leger.

I dag har de fået deres første måltid i skål, bestående af opblødt hvalpefoder. Det var noget de kunne bruge og alle spiste med stor velbehag.

Det var også dagen, hvor Ghini accepterede Yotas tilstedeværelse omkring hvalpene, Xingu er fortsat ikke velkommen, men mon ikke hun også snart bliver inviteret indenfor. Yota var meget forsigtig og vidste tydeligvis ikke helt, hvad hun skulle stille op med de små, men der blev snust og vasket lidt

 

12/11-2014:

I hyggelig dag med besøg af Rebecca, det blev som vanligt til megen hundesnak og nussen med hvalpene. Dejligt at opleve de nu også er kontaktsøgende overfor andre end familien her.

Yota har været en del sammen med de små i dag, Ghini tog sig oven i købet en middagslur og lod hende agere "barnepige" imens. Det er dejligt at opleve, hvor forsigtig vildbassen/teenageren Yota er overfor hvalpene.

I dag er det blevet til 2 måltider med hvalpefoder, det er noget de små kan lide, ikke alle er lige gode til at holde bordskik endnu ;-)

 

Her den 17/11 kan jeg endelig opdatere igen :-)

Lidt billeder fra  13-17/11 kommer herunder og så håber jeg at slippe for flere udfald.

13/11-2014:

Så skal der leges og de nyindkøbte Ikea-mus undersøges.

14/11-2014:

En fin bunke hvalpe.

De små er blevet rigtig gode til at hoppe ud af kassen og tisse på aviserne, de får nu 4 måltider hvalpemad om dagen.

16/11-2014:

Søndagens billeder bliver af Xingu og hvalpene. Endelig har Ghini givet tilladelse til, at Xingu også hjælper med pasningen af de små og hun nyder det i fulde drag.

Jeg begrænser dog den periode Xingu får lov til, at være sammen med hvalpene, hendes moderinstinkter er meget veludviklede og stod det til hende behøvede Ghini slet ikke hjælpe til med pasningen, det kunne hun fint klare alene, på det punkt er vi ikke helt enige ;-)

17/11-2014:

Dejligt syn at komme hjem til efter en lang arbejdsdag, de små fylder efterhånden godt og er ikke altid lige tålmodige ved mælkebaren, det er Ghini til gengæld, hun er helt upåvirket af deres moslen og skubben.

Uge 5:

18/11-2014:

I dag bliver hvalpene 4 uger, jeg synes tiden flyver frygtelig stærkt, men det gør den jo i godt selskab.

Der har virkelig været fart på hvalpenes udvikling den seneste uge, de er blevet ret sikre på benene og løber ganske fint nu.

I dag har de for første gang været udendørs i carporten, håber vejret bliver mindre regnfuldt den kommende uge, så de små også kan komme lidt på græs ;-)

Nye billeder af hvalpene enkeltvis er lagt på siden, med Askes hjælp, gik det noget nemmere at få taget billeder i denne uge end i sidste, de fleste var ganske modtagelige for "bestikkelse" i form af lidt lækkert vådfoder.

 

19/11-2014:

En dag hvor jeg har været på arbejde og den øvrige familie har passet hvalpene, et par billeder fra de sene aftentimer.

 20/11-2014:

Endelig en dag uden regnvejr, koldt, men uden den fugtige dyne, der har domineret det sidste stykke tid.Hvalpene er stadig for små til at være ude i længere tid ad gangen, men en masse korte lufteture i carporten er det blevet til i dag og efterhånden er de ganske trygge ved at bevæge sig rundt der.

Inde bliver der leget en del og der er temmelig meget lyd på, både når de leger med hinanden og deres legetøj. Yndlingslegetøjet er en kanin, som er næsten lige så stor, som de selv er, den har de vist alle haft fat på i dag.

 

21/11-2014:

Hvalpene er i dag 1 måned gamle.

Jeg har været på arbejde og Lars og drengene har klaret arbejdet med de små, heldigvis har de god hjælp af "tante" Xingu ;-)

 

22/11-2014:

Yota har fået sin sag for som legetante for de små, det er ikke helt nemt, at styre 6 små "krokodiller", jeg er helt sikker på, at Ghini nyder at blive aflastet lidt.

 

23/11-2014:

En søndag, hvor mit fokus helt har været på hvalpene. Vi har haft et par hyggelige besøg og de små har været meget aktive, når de er vågne.

Hvalpene er blevet rigtig dygtige til at gøre sig rene ude, når bare de bliver hjulpet ud, så snart de vågner.

 24/11-2014:

I dag har hvalpene haft besøg af en lille gruppe 0. klasses børn fra den SFO, hvor Lars arbejder. Nogle søde unger, der pænt hørte efter de instrukser jeg gav og det er svært at sige, hvem der nød besøget mest :-)

Efter en middagslur var vejret så fint, at hvalpene for første gang kom ud på vores lille terasse, selv om den ikke er mere end 12 kvm, var det en helt ny, spændende og lidt farlig verden for de små. Håber vi kan gentage succesen i morgen.

Uge 6:

25/11-2014:

Hvalpene bliver i dag 5 uger gamle og går ind i deres 6. leveuge.

En dag, der på mange punkter har lignet dagen i går. Vi har haft besøg af endnu en lille gruppe børn fra Lars' SFO. Det er dejligt livsbekræftende at opleve hvalpene sammen med børn og det er en vigtig del af socialiseringen, at de møder mange forskellige mennesketyper.

Det er blevet til endnu en tur ud på den lille terasse og mange lufteture i carporten. Efterhånden er det nok at tage en enkelt eller to af hvalpe på armen og gå mod døren, så følger de andre efter. Portofino er oven i købet gået et skridt videre, han søger selv mod døren, når han er trængende, en kvik lille fyr :-)

Vi har fået taget nye individuelle billeder af hvalpene også, Thor og jeg har efterhåndet fået et helt godt tag på den del, jeg stiller hvalpene op og hun er lynhurtig med kameraet. Aske underholdt de øvrige hvalpe imens.

Billedet til højre af Thor der bliver "overfaldet", det er ved at være en risikabel affære, at lægge sig på gulvet ;-)

 

26/11-2014:

En forholdsvis stille dag, med hyggeligt besøg af en anden whippet-ejer, lidt lufteture i haven og ellers hygge her inde :-)

Hvalpene vejer nu mellem 2250 og 2500 gram

 

27/11-2014:

En stille dag, med god tid til bare at iagttage de små, det bliver jeg aldrig træt af. Vejret var koldt men ellers fint med solskin, så hvalpene kom for første gang en tur på græs, det fandt de meget spændende, men også lidt farligt. Dog ikke mere skræmmende end at de gladeligt fulgte med ud igen efter middagsluren.

Ghini gad ikke gå med i haven, men det gjorde Yota og de små var meget glade for hendes selskab.

Der er også blevet flyttet lidt om herinde, så hvalpene har fået mere gulvplads at lege på, solvognen er flyttet ind fra haven og lavet til en midlertidig liggeplads for Ghini, her kan hun være tæt på hvalpene, men samtidig ligge lidt i fred og det har hun behov for ind imellem.

28/11-2014:

En dag hvor jeg har været på arbejde og familien på skift har passet hvalpene, Thor har heldigvis været aktiv med kameraet, så der kommer lidt billeder her under.

 

29/11-2014:

Endnu en arbejdsdag for mit vedkommende.

Glæder mig til nu at have nogle dage hjemme og ikke mindst til gensyn med nogle af hvalpekøberne i morgen.

30/11-2014:

En dejlig søndag med besøg af både Miura og Cheetah's kommende ejere og senere på dagen, efter at hvalpene havde fået en eftermiddagslur, også besøg af Xingu's opdrætter, der tidligere også har opdrættet whippet.

Hvalpene nyder at have besøg, det samme gør vi, det er dejligt at være sammen med mennesker, der er lige så begejstrede for de små som vi er.

 

01/12-2014:

En stille mandag, som er gået med leg og en del ture i haven. De små nyder at være ude, der er mange spændende ting, der skal undersøges.

Thor er begyndt at tage hvalpene med på sit værelse enkeltvis, han har et godt tag på dem og de elsker hans selskab.

Flere af hvalpene hyler nu ved døren, når de er trængende og så er det bare om, at være hurtig med at få dem ud, inden de sætter sig på gulvet

 

 

 

 

Uge 7:

2/12-2014:

Hvalpene bliver i dag 6 uger gamle og går ind i deres 7. leveuge.

Vi har fået taget nye individuelle billeder, denne gang med Thor som fotograf og vi har haft et par besøgende i løbet af dagen.

Hvalpene står nu og hyler ved havedøren, når de vil ud og har virkelig gang i udforskningen af alt det grønne. Der er gang i dem, når de er ude og når de kommer ind igen går de ud som et lys, mætte af indtryk og fysisk aktivitet.

Der er efterhånden trængsel ved mælkebaren og det største kalorieindtag består af hvalpefoder, som de spiser med stor fornøjelse.
Vi præsenterer dem dagligt for lidt andre fødevarer også, lidt kylling, ost, oksekød og hvad vi ellers har i køleskabet.

 

3/12-2014:

Arbejdsdag for mit vedkommende, så er det dejligt at familien tager sig godt af de små. 

4/12-2014:

En stille kold dag, temperaturen har her, for første gang i år, været under frysepunktet til godt op af formiddagen. Det lader dog ikke til at genere de små, de vil meget gerne i haven på opdagelses-/lufteture trods kulden.

Der er virkelig kommet fart i benene på hvalpene og de øver sig flittigt i at hoppe og springe også.

Ghini er så småt begyndt at sige fra, når de små er for hårde ved hende, det er helt rimeligt, for hun er ufattelig tålmodig, så jeg synes det er dejligt at opleve, at der trods alt er grænser.

 

5/12-2014:

En dag, hvor jeg har været på arbejde og ikke fået snakket så meget med familien, men at dømme efter rodet rundt omkring på gulvene, har de små haft en herlig dag :-)

 

6/12-2014:

En hyggelig dag, hvor vi har fejret Askes fødselsdag, hvalpene har nydt godt af hele familiens selskab og det gode vejr.

Mens vi andre fik eftermiddagskaffe og kage, gnaskede hvalpene tørrede koører, det var de absolut ikke utilfredse med.

7/12-2014:

Endnu en hyggelig dag med besøg af både Gallardo's og Silhouette's kommende ejere.

Det er en dejlig fornemmelse, at alle hvalpene nu har fundet deres kommende hjem og ikke mindst at de alle flytter ind hos familier, som vi er sikre på, kan give dem et skønt "hundeliv" i årene fremover.

Lidt af dagens billeder. Ghini giver fortsat gerne en tår til hvalpene, men de er nu så store, at det oftest foregår mens Ghini står og de små sidder så mere eller mindre pænt på rad og række.

 

8/12-2014:

Arbejdsdag for mit vedkommende, men ifølge Lars har der været rigtig meget turbo på hvalpene her til aften. Jeg tror ham gerne, de små kom lige ud og hilste, da jeg kom hjem og så gik der ellers ikke mange minutter før de alle sov tungt og afslappet

Uge 8:

 9/12-2014:

 I dag er hvalpene 7 uger gamle og går ind i deres 8.leveuge.

En kold dag, med rim på græsset og solskin hvor hvalpene har haft et par korte besøg af nogle af Lars' skolebørn. Desuden er de blevet chippet, den oplevelse, kunne de nok godt have undværet, men de tog det nu alle ganske pænt, nogle hylede lidt, andre sagde ikke en lyd.

 Vi har også fået taget nye individuelle billeder, som er lagt på siden, hvalpene havde rendt det værste krudt af i haven, inden vi gik i gang, så det gik ret let denne gang :-)

De kommende dage begynder vi så småt at vænne de små til snor og halsbånd, et par småture i bilen skal også prøves.

 

10/12-2014:

En dag med både sol, regn og hagl, hvor hvalpene for første gang har prøvet at gå en lille kort tur i snor. Cheetah's (Saga) kommende ejer var et smut forbi og gik selv med hende. Selv en kort tur på 100 meter rummer mange nye indtryk, når man blot er 7 uger gammel.

11/12-2014:

En stille dag, vejret har været meget vådt, koldt og blæsende, så det er kun blevet til korte ture i haven og carporten.

Vi har istedet brugt tiden herinde til lidt træning på bord, kigget tænder, mærket på poter osv.

Hvalpene har leget, gnavet i kalveklove og rykket aviser i stykker, de har i den grad sørget for, at jeg ikke skulle kede mig.

 

12/12-2014:

En dejlig dag, hvor vi har haft besøg af Billies ejer Allan.

Allan var kørt hele vejen fra Lolland for at se hvalpene og som det kan ses på billederne, var de små glade for selskab.

Hvalpene var godt trætte her i eftermiddag, heldigvis, jeg slås stadig med eftervirkningerne af en gang influenza og måtte lægge mig nogle timer og da de små vågnede igen, var resten af familien kommet hjem og kunne underholde.

Det har igen været en meget våd dag, men heldigvis er vi indtil videre sluppet for storm, Allan oplevede en snert af den på sin vej tilbage til Lolland.

13/12-2014:

Endelig en dag med solskin og tørvejr :-)

Hvalpene har leget en del i haven og så har de igen været på en lille gåtur i snor. Det tager tid at gå 100 meter, når der skal snuses, hilses på naboer og ind imellem bides lidt i snoren.

Det er også blevet til en del leg og tummel indendørs og så er der blevet serveret små tern af flæskesteg til dessert. Ternene blev spredt over hele gulvet, så lugtesansen blev sat lidt på prøve.

 

14/12-2014:

I dag har vi været på en lille køretur med hvalpene og det gik lettere end forventet, at få de seks små, krudtugler puttet i det samme bur i bilen. Vi havde taget Ghini med også og kørte til den børnehave, hvor Lars tidligere har arbejdet. Her fik hvalpene lov til at løbe lidt på legepladsen, inden det igen gik hjemad.

Hvalpene var godt trætte, da vi kom hjem og fik sig en velfortjent middagslur.

15/12-2014:

Hjemmedag med fint vejr og megen leg i haven. Hyggeligt (som altid) besøg af Rebecca, som selv har whippet og gerne har villet følge hvalpene.

Klokken nærmer sig midnat og der har været fuld skrue på de små de sidste par timer, tror energien er ved at være brugt nu, så vi alle kan gå til ro.

 

 

 

 

Uge 9:

16/12-2014:

I dag er hvalpene 8 uger gamle og går ind i deres 9.leveuge.

Det betyder også, at de små har nået en alder, hvor de snart er parate til at flytte hjemmefra og på lørdag flytter Cheetah og Joey, søndag Miura og Gallardo. Cala bliver jo boende her og Silhouette får vi glæden af lidt endnu, hun flytter efter nytår.

I dag har vi været en tur omkring dyrlægen, hvor hvalpene er blevet vaccinerede og har fået lavet sunhedsattest, alle uden anmærkninger og vores dyrlæge var meget begejstret for de små :-)

Vaccinationen tog hvalpene forbløfende pænt ingen hylede og ingen har her i løbet af dagen haft bivirkninger.

17/12-2014:

Hjemmedag med små gåture, leg i haven og hyggeligt besøg af Lars og Elisabeth, Silhouettes kommende ejere.

Ghini har både i går og i dag leget med de små, de vil fortsat gerne die hos hende, men har endelig fundet ud af, at hun også kan bruges til andet end som mælkebar.

 

18/12-2014:

Arbejdsdag for mit vedkommende, heldigvis fik jeg tidligt fri i dag og nåede at have lidt aften sammen med hvalpene. De er meget aktive, når de er vågne og leger med rigtig meget lyd, kendte man dem ikke, tror jeg faktisk godt man kunne blive lidt forskrækket over al den knurren og gøen.

19/12-2014:

Endnu en arbejdsdag, hvor familien har taget sig af de små og mærkede jeg en begyndende træthed på hjemvejen, forsvandt den som dug for solen, da jeg trådte ind af hoveddøren, for sikke en modtagelse af glade voksne hunde, veltilpasse hvalpe og duften af julebag, Aske har bagt finskbrød og jødekager :-)

Har fået pakket Saga's og Joey's "kufferter", så de to er ved at være klar til rejsen hjemmefra i morgen.

20/12-2014:

En dejlig dag fyldt med megen glæde og lidt vemod. Saga (Cheetah) og Joey (Portofino) er i dag flyttet til deres nye hjem og begge har haft en fin hjemtur og start på deres nye liv.

Selv om det for os er lidt vemodigt at de små flytter, overskygges det i den grad af glæden og forventningen hos de nye ejere.

Vi ønsker begge familier held og lykke med deres nye familiemedlemmer, vi ved at både Saga og Joey har fået nogle dejlige og kærlige hundehjem.

Det er samtidig sidste dag med daglige opdateringer om hvalpene, jeg har i dag lavet en ny underside "NYHEDER" og her vil jeg fremover opdatere med nyt fra hvalpekøberne, nyt om egne hunde, udstillingsresultater mv.

Et enkelt billede, af Maja, Lars og undertegnede der siger farvel og på gensyn til Joey.

 

 

Del siden