2019, dagbog

Hvalpe efter:

DKCH, KLBJCH Redcomet Twist Of Lemon (Twist) og KBHJV17, KLBJCH Galanta Whippets Bianchi (Bianchi)

18/11-2018:

Bianchi er i løbetid og i denne weekend har vi besøgt Twist. Et vellykket stævnemøde med 2 parringer.

Nu krydser vi fingre for at Bianchi er drægtig. Går alt planmæssigt forventer vi et kuld små tigerdyr omkring den 17. januar 2019

Stamtavle på det planlagte kuld kan ses her:

https://whippet.breedarchive.com

09/12-2018

Bianchi 3 uger efter parring med Twist, vi holder fortsat vejret i spænding et par uger mere. Endnu er vi ikke sikre på om hun er drægtig, men der er heller intet, der tyder på, at hun ikke er. Klart slim, hævede dievorter og øget træthed det må være gode tegn

16/12-2018

Bianchi 4 uger efter parring med Twist. Vi er ikke længere i tvivl, hun er drægtig. Vægten er gået 400 gram op den seneste uge og hendes taljemål er øget med 5 cm. Hun har stadig klart udflåd ind imellem og dievorterne er store og rosafarvede. Hun sover lidt mere end normalt, men er ellers helt sig selv.

22/12-2018

Bianchi 5 uger drægtig. Den seneste uge har hun taget 1,2 kilo på og taljemålet er øget fra 49 til 56 cm. 

Bianchi er fortsat sig selv, appetitten er god og hun vil stadig gerne løbe og lege. Tempoet er dog kommet en anelse ned og hun deltager ikke længere i leg med andre hunde end Cala

29/12-2018

Bianchi 6 uger drægtig og nu ialt 3 kg tungere, taljemålet siger 62 cm. Hun vokser rigtig hurtigt, så vi er meget spændte på, hvor mange hvalpe hun gemmer på.

Endnu er Bianchi ikke plaget af den ekstra vægt, hun vil gerne med på gåture og hun har ikke svært ved at finde en stilling, hvor hun ligger behagelig. 

05/01-2019

Bianchi 7 uger drægtig og på trods af at vægten siger 20,5 kg (normalt knap 15) er Bianchi fortsat ret ubesværet. Hun har fin appetit og vil gerne med på gåture, løber også en smule selv om hastigheden nu er mere moderat.

Der er masser af liv i maven, de små sparker og bevæger sig lystigt.

Twist er en ung hanhund på godt 2 år, der er opdrættet i Sydkorea af Hanmin Lee, men som pt. bor hos kennel Frontrunner's i Danmark.

Jeg mødte Twist første gang på en udstilling i september 2017 og blev betaget af hans harmoniske bygning og fine størrelse, samt ikke mindst hans venlige og milde sind.

Twist er Dansk Champion(DKCH). Han har placeringer som både BIM, BIR og senest BIS på Myndeklubbens juleudstilling i Køge den 18.nov.

Bianchi er godt 2 år og dette vil blive hendes første kuld.

Hun er en kraftig, men meget harmonisk bygget tæve, med en feminin udstråling. Hun er udstillet med fine resultater, oftest som nummer et eller to i sin klasse og har derved opnået titlerne Klub Junior Champion og København Juniorvinder.

Bianchi har et CERT. og et R.CACIB

Hun er en glad og kærlig hund, der mentalt er godt på vej til at blive rigtig voksen. Mere info om Bianchi findes under fanen "Vore hunde"

15/01-2019:

Endelig kom dagen, hvor Bianchi fødte sine hvalpe, 2 dage før termin, så tålmodigheden blev aldrig rigtig sat på prøve.

Det blev et fint og naturligt, men langt fødselsforløb, hvor vi hjælpere dog jævnligt havde vore tvivl og havde telefonisk kontakt med dyrlægen et par gange, men det blev heldigvis ikke nødvendigt med en konsultation, Bianchi klarede det så flot.

Første hvalp blev født klokken 6:25, den sidste klokken 16. Fødselsvægten ligger mellem 240 og 390 gram, et ret stort spænd, men alle ser fine ud, så det udligner sig hen af vejen. Der er 5 hanner og 4 tæver i kuldet.

En stor tak til Annette og Rebecca, som var uundværlige hjælpere under fødslen. Jeg er ikke så mobil pt., har fået rosen på venstre ben, som hæmmer mig en del, så at stå alene med en fødsel, ville jeg ikke have kunnet klare.

Opdateringer her på siden kan derfor også være lidt mere ustabile end vanligt, når vi har hvalpekuld, men jeg skal prøve så godt jeg kan, at følge med.

16/01-2019:

Det første døgn er gået fint. Bianchi har helt styr på de små og det er imponerende at se, hvordan hun får sig lagt, uden at nogle af hvalpene kommer i klemme.

Hun har haft lidt efterveer og feber, men begge dele er aftagende.

Alle hvalpene er over deres fødselsvægt, de har taget mellem 10 og 40 gram på.

17/01-2019:

Et stille døgn i kassen. Bianchi har utrolig godt styr på de små og deres behov. Selv døjer hun fortsat med lidt efterveer, men de har ikke været helt så voldsomme i dag. Hun vil gerne med på gåtur sammen med Cala og Ghini, men synes stadig at min vejning af hvalpene burde forbydes, hvad ligner det også at "bortføre" en hvalp en hel meter væk.

Rebecca kiggede forbi og fik nusset hvalpe og drukket kaffe. 

 

18/01-2019:

Endnu et stille døgn, præcis som det skal være med så små hvalpe. De sover, spiser og sover igen. Bianchi klarer omstillingen til den store produktion af mælk fint, hun har ikke mange efterveer længere og maven er rimelig stabil. 

Pt. får hun ca. 3 x sin vanlige foderration og hun bliver godt forkælet med lækkerier.

19/01-2019:

Ikke så meget nyt, i de første uger ligner dagene hinanden. Aske og Benedickte kom forbi og lavede aftensmad det er som altid hyggeligt.

Der går nogle uger før jeg er fuldt mobil igen, pt. sidder jeg mest med benet oppe og jeg må indrømme, at det jeg savner mest, er de daglige gåture med hundene. Jeg glæder mig over, at jeg forhåbentlig er mobil igen, når der for alvor kommer gang i de små tigerdyr.

Bianchi får serveret en del af sine måltider "på sengen", hun nyder tydeligt ikke at skulle flytte sig fra de små.

20/01-2019:

En stille søndag, med klart og køligt vejr. Selv om jeg kun opholder mig indendørs pt. nyder jeg dagene med solskin, dels er det dejligt at kigge ud på og dels er det meget nemmere at få fine billeder af hvalpene, end på de dage, hvor alt er gråt. Det kunstige lys fra lamperne kan ikke helt opveje dagslyset.

Hvalpene vokser stadig som de skal vægten ligger nu mellem 440 og 600 gram.

21/01-2019:

Bianchi har haft en lidt urolig nat, enten travede hun hvileløst rundt eller også ville hun ud. Ingen feber eller andre tegn på hvorfor. Heldigvis er dagen gået fint og hun er så småt begyndt at lægge sig lidt for sig selv, så måske var det bare det, hun skulle finde ud at, at hun sagtens kan, uden at der sker hvalpene noget.

I morgen bliver hvalpene allerede en uge gamle, så må vi se om Bianchi vil lade os tage ugebilleder.

UGE 2:

22/01-2019:

Hvalpene er i dag en uge gamle og tager hul på deres 2. leveuge.

Med hjælp fra Rebecca og Thor lykkedes det at få taget individuelle billeder af alle. Med 9 hvalpe skal vi nok få rutinen efterhånden.

Vi lagde hvalpene enkeltvis på et tæppe lige udenfor kurven, så Bianchi kunne holde øje med, at vi behandlede de små ordentligt, det accepterede hun.

 

23/01-2019:

Der er fortsat ro i kassen, hvalpene spiser og vokser, kravler lidt rundt i kassen og brokker sig, hvis de er sultne eller ikke kan finde de andre.

Bianchi er mere afslappet, hun er begyndt at lægge sig i den anden ende af rummet og hvile sig, men styrter hen og kigger om alt er vel, så snart der kommer lyde fra kassen.

Bianchi har det som sin mor Ghini, der skal være helt rene tæpper i kassen, ellers lægger hun sig ikke. Hun bløder fortsat en smule fra skeden, det er naturligt de første mange uger efter fødslen, men blot en enkelt lille blodplet på tæppet, så sender hun mig et blik, der tydeligt fortæller, at nu er det tid til et rent tæppe (se billede til højre).

Jeg kan ikke lade være med at trække på smilebåndet, normalt er hun en hund, der glad og gerne fræser gennem både mudder og vandpytter, så det er en helt ny side hun viser her.

Ghini, Cala og Xingu skal stadig holde sig på afstand, der går nok en uge eller to endnu, før de får lov til at komme tæt på hvalpene.

24/01-2019:

En af de daglige rutiner er, at veje hvalpene, god vækst er en god indikator for at hvalpene trives. En tommelfingerregel siger, at hvalpene skal have fordoblet deres vægt på 10. dagen, det har de alle, nogle af dem allerde for et par dage siden, de sidste kom med i dag, de vejer nu mellem 645 og 780 gram.

Jeg regnede lige på det, 3,5 kilo har hvalpene ialt taget på siden de blev født, det er ret imponerende, at en 15 kilos hund som Bianchi, kan levere mælk til så meget vækst.

Jeg er også så småt begyndt at klippe kløer på hvalpene, de er små, så det kræver koncentration og der er mange at klippe. Jeg klipper på et par hvalpe om dagen, så føles det ikke så voldsomt. Ligesom de voksne whippets, skal hvalpene have kløerne klippet ca. en gang om ugen.

 

25/01-2019:

Ikke så meget nyt at berette, så her kommer bare lidt fredagsbilleder med ønske om en god weekend til jer der læser med. 

27/01-2019:

 Jeg nåede ikke at opdatere i går. Jon og Steven kom på besøg om eftermiddagen og starten af besøget blev lidt mere hektisk end ønsket.

En af de tæverne havde kolik/hård mave, så Lars og jeg kørte lige en tur omkring vagtdyrlægen i Aarhus. Den lille fik skyllet endetarmen med lidt saltvand og det virker til at have hjulpet. Hun har hverken været pjevset eller haft opspilet bug siden, så vi krydser fingre for, at det bare var en engangs forestilling.

I dag har været en stille dag, men nu begynder hvalpene virkelig at udvikle sig motorisk, de øver sig alle i at stå på 4 ben og de kommer forbløffende hurtigt rundt i kassen

 

 

28/01-2019:

Allerførst, den lille tæve har det fortsat fint, hun spiser og vokser som hun skal, præcis som resten af kuldet.

Rebecca har været et smut forbi til hvalpnus og en kop kaffe, det var hyggeligt som altid og de voksne hunde blev som vanligt glade for at se hende, de reagerede allerede, da de hørte hendes bil.

De fleste af hvalpene har nu små smalle øjensprækker, så nu var det ikke længe før de bliver helt uimodståelige at kigge på.

UGE 3:

29/01-2019:

Hvalpene er i dag to uger gamle og tager hul på deres 3. leveuge.

Thor er jeg fik taget ugebilleder, det var ikke den nemmeste opgave, hvalpene øver sig virkelig i at komme omkring nu, alle kan balancere nogle få skridt på 4 ben og der kommer forbløffende hurtigt fremad.

 Alle har mere eller mindre synlige øjensprækker, så nu kommer der for alvor skub i den motoriske udvikling. 

30/01-2019:

Det går så stærkt med udviklingen i disse dage og hvalpene begynder nu for alvor, at være sjove, at iagttage. De undersøger hinanden med munden og de bider i egne poter og hale.

De er ikke er ikke altid lige blide, når de bider i deres søskende, men indtil videre gør det ikke så ondt, tænderne er endnu ikke brudt igennem. De ses dog tydeligt under tandkødet, så det varer ikke længe før hvalpene bliver forvandlede til små, stribede krokodiller.

31/01-2019:

Bianchi kan ikke længere lægge sig lige udenfor kassen og forvente, at have fred og ro. Alle hvalpene kan nemlig kravle ud af kassen nu. Flere af dem har også fundet ud af at komme tilbage igen, så nu varer det ikke længe, før her bliver liv og glade dage.

01/02-2019:

Lige en hurtig billedopdatering, med et ønske om en god weekend. 

03/02-2019:

En weekend som er fløjet afsted. Både lørdag og søndag har vi haft besøg af hvalpekøbere, og vi er ikke i tvivl om, at de to hanner, der flytter til Esbjerg og Tranbjerg om en god måneds tid, får det som blommen i et æg. Det er altid en fornøjelse at have besøg af hvalpekøbere, der virkelig har sat sig ind i racen og dens behov.

Lørdagens besøg blev dog afbrudt lidt brat, da en af de små hanner havde fået en hævelse/byld på halsen.

Jeg tror hvalpene i det her kuld har aftalt at områdets vagtdyrlæger skal testes, i denne omgang gik turen til Hvidsten dyrehospital, hvor vi blev mødt af en utrolig sympatisk dyrlæge, der tømte bylden for betændelse, skyllede den og sendte os hjem med antibiotika til nogle dage og beskeden om, at han hurtigt bliver så god som ny. Dyrlægen mente at det måske var en af de andre hvalpe, der havde kradset ham og at der så var gået infektion i.

Allerede i dag er hævelsen næsten, væk, han vokser efter bogen og mosler rundt på lige fod med de øvrige.

Her er lidt billeder fra de seneste dage. Cala må nu hjælpe med at vaske de små, så længe hun ikke bliver for ivrig.

04/02-2019:

I dag har vi også haft besøg af en kommende hvalpekøber, hendes mor og en veninde og som de foregående dage et rigtig hyggeligt besøg.  

Hævelsen er næsten helt væk hos den lille han og han er stadig ikke påvirket af den antibiotika, som han skal have nogle dage endnu.

I dag har hvalpene også fået deres første måltid, som Bianchi ikke har leveret. Opblødt hvalpefoder blandet med lidt råt oksekød, det spiste de alle med stor appetit og de var rigtig dygtige, kun et par stykker var oppe og stå i madskålen, de andre holdt "bordskik".

UGE 4:

05/02-2019:

Hvalpene er i dag tre uger gamle og tager hul på deres 4. leveuge.

Rebecca har været på besøg i eftermiddags og hjulpet med ugebillederne og det var absolut ikke nogen nem opgave, de er blevet ret livilge og hurtige de små, men stadig ikke helt sikre på benene.

Der foruden driller mit billedbehandlingsprogram (Lightroom), så jeg har måttet bruge et andet og det var næsten værre end ingenting.

Ugebillederne er lagt på siden, men flere billeder af hvalpene på denne side, må vente til i morgen, for vi er alle trætte nu.

 

06/02-2019:

Endnu en dejlig dag med besøg af hvalpekøber fra Hjortshøj, der bliver kommende ejer til en af hannerne

Senere på dagen kom Aske og Benedicte forbi til aftensmad og hvalpenus.

Alle hannerne er nu reserverede, så der er kun 2 tæver, der stadig leder efter et hjem med bløde sofaer.

Hvalpene har i dag fået 2 måltider med opblødt hvalpefoder og hakket oksekød, de spiser alle med stor appetit. I løbet af de næste dage sætter vi antallet yderligere op først til tre, siden til fire måltider.

Vægten på hvalpene ligger nu mellem 1300 og 1480 gram, alle vokser jævnt og fint.

07/02-2019:

En dag, hvor både hvalpene og jeg som længe, det var tiltrængt. Forrige nat, blev Cala og Bianchi vækket af, at der var en kat i carporten og det betød at de patruljerede og på skift ville ud det meste af natten, så det blev ikke til megen søvn.

Sidst på dagen kiggede Anna og Nicklas forbi, det var rigtig hyggeligt at se dem igen. De har jo Freddie fra Calas seneste kuld, men han måtte pænt vente i bilen, en 18 ugers hvalp er for vild i forhold til de små her på godt 3 uger.

09/02-2019:

Heldigvis ingen dyrlægebesøg denne lørdag, men dagen er bare forsvundet, uden at jeg har nået at redigere billeder, så ny billedopdatering kommer i morgen

10/02-2019:

En hyggelig søndag med besøg af hvalpekøbere fra København, så om en måneds tid, flytter en af tæverne til Nørrebro og jeg er sikker på, at hun vil blive grundigt forkælet af sin kommende familie.

Hvalpene får nu tilbudt 4 måltider hvalpefoder om dagen og alle er rigtig dygtige til at spise. Det er lidt forskelligt hvor sulten den enkelte hvalp er, det afhænger i høj grad af, hvor meget de har spist hos Bianchi.

Bianchi tilbyder fortsat hvalpene mad 5-6 gange i døgnet, men hun lægger sig nu oftere på afstand af hvalpene og hviler sig, når de har spist.

I dag har hvalpene fået blandet lidt torskerogn og råt oksekød i deres hvalpefoder. De får hver dag tilbudt lidt forskelligt mad ud over det opblødte tørfoder, jeg synes det er vigtigt, at de får smagt på forskellige fødevarer både grønt og kød og så tror jeg at varieret fodring er med til at "hærde" deres maver.

11/02-2019:

En mandag med rigtig fint solskinsvejr, dejligt ovenpå alt det regnvejr, der har været på det seneste.

Meget passende havde vi aftalt at gå på boldbanerne med Anna og Freddie (fra Calas seneste kuld). Det var så også min første gåtur med hundene siden jeg blev syg i januar. Det var dejligt at være ude, og nu skal der genoptrænes for min kondition er elendig.

Freddie tilbragte en stor del af tiden mellem Annas ben, han havde ikke helt forståelse for, at mor Cala og Bianchi blev mugne, når han løb ind i dem, eller sprang op i hovedet af dem. Cala er kontant, men retfærdig i sin opdragelse.

I eftermiddags kom Anita fra Esbjerg, et rigtig hyggeligt besøg og denne gang blev besøget ikke afbrudt af en hastetur til dyrlægen.

Lidt billeder fra i dag. Til højre Freddie på godt 4 måneder.

UGE 5:

12/02-2019:

Hvalpene er i dag fire uger gamle og tager hul på deres 5. leveuge.

Thor, Rebecca og jeg har fået taget ugebilleder og når man tager i betragtning, at hvalpene kun er fire uger gamle, synes jeg de var rigtig dygtige.

Menuen i dag har stået på opblødt hvalpefoder + kogt torsk. Torsken var virkelig et hit, så det er ikke sidste gang det kommer på menuen.

Cala følte sig vist lidt overset i eftermiddags, da alt fokus var på at tage billeder af hvalpene, så hun stjal hvalpenes legetøj og også blyanter fra bordet. Det sidste har hun ikke gjort i flere år. Så til højre et billede af husets største hvalp.

 

13/02-2019:

En rolig dag, hvor det næsten er lykkedes mig at få bund i dyngen af vasketøj, men det er sikkert som sædvanligt en kort fornøjelse. Der bliver skiftet rigtig mange tæpper hos hvalpene i disse uger.

Erfaringsmæssigt plejer mængden at blive mindre om en uges tid, når vi for alvor begynder at renlighedstræne de små.

Alle hvalpene spiser godt, når der bliver serveret, men som det ses på billedet, kniber det endnu lidt med at holde bordskik.

14/02-2019:

En afslappet dag. Lars har vinterferie fra i dag, og vi har primært slappet af og nydt hvalpene, de er så søde og sjove nu og det er fascinerende at følge, hvordan de udvikler sig fra dag til dag.

Jeg var lige et smut forbi dyrlægen og hente ormekur, som hvalpene skal have på mandag og fik samtidig bestilt tid til vaccination og sundhedstjek, dagen før hvalpene bliver otte uger.

Endnu er der længe til, men erfaringen siger, at tiden flyver her de sidste uger.

Hvalpene har fået kogt kylling, lidt ost og deres opblødte hvalpefoder, de spiste det hele med stor iver, men endnu er der intet, der slår mor Bianchis mælk, hun bliver overfaldet, så snart hvalpene får øje på hende.

17/02-2019:

En dejlig weekend med besøg af Annette, som kom i fredags og rejste i dag. Som altid blev der snakket hund og have og vi nåede også en tur i Billigblomst og fik indkøbt lidt forårsplanter og krukker. 

Fredag kom Rebecca, Aske og Benedicte til aftensmad og lørdag havde vi besøg af Eva, Basso (Bianchis bror) og Ingle (ruhåret vizsla). De to drenge måtte dog tilbringe det meste af besøget i bilen, da de er lidt for voldsomme til de små tigerdyr, men de blev ikke helt snydt. De kom en tur på boldbanerne sammen med Bianchi, Cala og Ghini. 

Både lørdag og søndag har vejret været mildt og forårsagtigt, så hvalpene har været i haven begge dage. Her de første gange er det korte ture ud på 5-10 minutters varighed og kun en enkelt gang eller to om dagen

Endelig kom der i fredags besked om, at hvalpene nu er blevet stambogsført i DKK og dermed har fået deres officielle navne; Bianchi cykelmodeller med et twist.

H1) Galanta Whippets Oltre Twist

H2) Galanta Whippets Intenso Twist

H3) Galanta Whippets Forza Twist

H4) Galanta Whippets Veloce Twist

H5) Galanta Whippets Infinito Twist

T1) Galanta Whippets Aria Twist

T2) Galanta Whippets Cortina Twist

T3) Galanta Whippets Siena Twist

T4) Galanta Whippets Ibex Twist

UGE 6:

19/02-2019:

Hvalpene er i dag fem uger gamle og tager hul på deres 6. leveuge.

Thor og jeg har fået taget ugebilleder og med lidt hakket kalvekød som lokkemad, lykkedes det at få rimelige billeder af de fleste. Thor er blevet rigtig dygtig til at få dem til at stå pænt, det kan ses, at han efterhånden har haft en del hvalpe i hænderne. Ofte står de pænt, før jeg har fået ændret indstillinger på kameraet.

Vi har også haft besøg i formiddags af Rebecca og hendes veninde, og her til aften af kommende ejere til en af de små hanner.

 

20/02-2019:

Ovenpå en nat, hvor hvalpene valgte at holde fest meget af tiden, valgte de heldigvis at sove længe i formiddags, så jeg også kunne få indhentet noget af den manglende søvn.

 Dagen har været stille og rolig. Hvalpene har været både i carport og på terrasse, de er endnu mest trygge ved carporten. Der bliver gået nogle gange frem og tilbage, når de skal ud. Endnu kommer de ikke selv, når man kalder, men skal bæres ud. Til gengæld tisser de alle, når de bliver sat ned og de er også gode til at lave stort ude.

Første ormekur har de også fået i dag, 2. får de når de er 8 uger gamle.

 

21/02-2019:

En hyggelig dag med besøg af Bianchis søster Ayla og hendes ejer Charlotte. Ayla var absolut ikke imponeret over de små tigerdyr, hun valgte efter et stykke tid, at lægge sig ind i sengen til Xingu.

Vejret har været køligt, så jeg er glad for at vi har den overdækkede carport, her er læ og tørt, så på dage som i dag, kan hvalpene alligevel komme lidt ud.

På billedet til højre har 8 af hvalpene placeret sig ved mælkebaren, de fylder godt efterhånden, Bianchi er næsten væk.

22/02-2019:

Formiddagen er gået med besøg af nogle af Lars' skolebørn, en lille specialklasse, både hvalpe og elever tog besøget i "stiv pote". 

Det er altid dejligt at opleve børn og hvalpe sammen.

Jeg tror alle vore hvalpekuld har haft en periode, hvor de har vendt lidt rundt på nat og dag. Det gælder også for dette. Det bliver ikke til megen nattesøvn i disse dage, for de holder virkelig fest også selv om lyset bliver slukket. Håber de snart finder en mere normal døgnrytme igen.

 

 

24/02-2019:

En dejlig weekend med besøg af hvalpekøbere + Aske og Benedicte lørdag, søndag har været "stilledag", hvor vi rigtig har nydt det fine forårsvejr.

Hvalpene er nu rigtig trygge ved at komme i haven og er begyndt at udforske andet end terrassen. I dag har de været ude mange gange, men kun 5-10 minutter hver gang, for jorden er kold, så de skal være ative, når de er ude.

 3-4 af hvalpene er begyndt at søge til døren, når de skal tisse, så er det bare ikke altid vi er hurtige nok til at få den åbnet, blærekontrollen er ikke så god endnu, men så er det godt at måtterne kan gå i vaskemaskinen.

 Udover hvalpefoder har hvalpene i dag fået kogt laks og råt oksekød, de er meget begejstrede for begge dele. De er også begyndt at få tørrede ko- og kaninører at tygge i.

 

25/02-2019:

En for hvalpene stille dag, hvor de er blevet lukket ind og ud af haven mange gange. De er så dejlige at iagttage derude, for her er pladsen til bevægelse og leg.

Jeg har også fået vejet dem, og vægten siger nu mellem 2650 og 3000 gram, alle følger fint deres egen vægtkurve.

For Lars, Thor og jeg har det været en lidt trist dag. Vi har måttet sige farvel til Xingu gravhund, hun havde slidgigt i sin skulder og den gjorde nu så ondt, at medicin ikke var nok til at holde hende smertefri.

Det er absolut den værste dag i livet som hundeejer, men heldigvis giver de firbenede så mange glæder, at de mange gange opvejer sorgen ved at miste. Xingu var kun 8½ år gammel, men for mig er det vigtigt, at mine hunde kommer herfra med værdigheden i behold. 

UGE 7:

26/02-2019:

Hvalpene er i dag seks uger gamle og tager hul på deres 7. leveuge. 

Det har været det mest fantastiske vejr i dag, 12-13 grader og solskin, det er ret usædvanligt med så høje temperaturer i februar.

Hvalpene har været i haven flere gange og de nyder tydeligt at være ude nu. De voksne whipper har ligget og slikket solskin. Ghini nød det vist mest, det er noget af det hun elsker allermest.

Vi har fået taget ugebilleder af hvalpene, som vanligt står nogle rigtig fint, andre har ikke helt tålmodigheden, men som helhed er de blevet fine.

Det er også i dag, at hvalpekøberne har fået endeligt besked om, hvilken hvalp, der bliver deres. Der er kun godt 2 uger til de første hvalpe flytter hjemmefra. Jeg ved den tid for mig vil flyve afsted, men jeg ved også, at hvalpekøberne har det omvendt, 14 dage er frygtelig lang tid, når man venter på at få en lille, lækker whippethvalp ind i sit liv.

Rebecca og Godiva har været på besøg, så Rebecca kunne nusse hvalpe og Godiva kunne få hilst på sin nye "lillesøster" Cortina.

En tæverne fra dette kuld skal blive boende her og får den hårde opgave at skulle underholde både to- og firbenede i husstanden, når hendes søskende er rejst. Mit og Thors valg er faldet på Aria, vi er ikke helt enige om navnet, Thor synes hun skal have et andet, jeg at hun skal beholde Aria, nu må vi se, hvem der vinder den "dyst".

 

27/02-2019:

En for hvalpene begivenhedsrig dag, som startede med et af de besøg, som de ikke er så begejstrede for. En ID-mærker fra DKK kom forbi og chippede hvalpene. Alle brokkede sig en smule, ikke så meget over at få chippen skudt i, men mere at jeg var så "uforskammet", at holde dem i et temmelig fast greb imens.

Derefter fik vi et dejligt besøg af Trine og Heidi fra Nordjylland, der kom for at opleve racen. Jeg holder meget af den slags besøg, det er altid sjovt at høre om andre menneskers forventninger til racen og høre deres reaktion, når de så oplever den. Heidi havde fyldt lommerne med godbidder for hun var overbevist om, at whipperne var meget reserverede.

Det blev afkræftet allerede ved ankomsten, da tre glade og kontaktsøgende whipper stod og tog imod.

Vejret var jo fantastisk, så vi var en tur på boldbanerne også, jeg synes besøgende så vidt muligt, skal opleve whipperne i frit løb.

Efter aftensmaden havde vi endnu et hyggeligt besøg af Lea og familie. Lea er kommende ejer til Forza Twist (han 3), som i sit nye hjem kommer til at hedde Loui

28/02-2019:

Endnu en herlig forårsdag, hvor hvalpene har været meget i haven. 

Vi har også haft et hyggeligt besøg af Nicolaj, der om nogle uger skal dele sofa med G. W. Oltre Twist.

I morgen skal jeg på arbejde, for første gang siden min sygemelding i starten af januar, så jeg tør ikke love, at jeg har energi til at opdatere med billeder,når jeg er hjemme igen ved 23-tiden.

Lars har ferie, så hvalpene er i trygge hænder hele dagen.

02/03-2019:

En kølig dag, men heldigvis har hvalpene nu en størrelse, hvor de godt kan komme lidt ud, selv om vejret ikke viser sig fra sin bedste side. Der er fuld fart på dem og de bevæger sig nu rundt i hele haven og undersøger alt.

Vi har haft besøg af en sympatisk familie fra Lolland, der kom for at kigge på den sidste ledige tæve. De forelskede sig i hende på stedet, så nu har alle hvalpene fundet sig et blivende hjem, når de om ikke så længe er klar til at flytte hjemmefra.

03/03-2019:

En hurtig opdatering.

Det har været en rigtig dejlig søndag med besøg fra Nivå, Esbjerg og Tranbjerg af de kommende ejere til tre af hannerne (2,4,5).

04/03-2019:

En regnvåd mandag, heldigvis fortsat med ret milde temperaturer, så hvalpene kan stadig komme i haven uden at blive alt for afkølede.

Alle løber uden brok ud og tisser, de har heller ikke noget imod, at lege i det våde græs. Gad vide om det fortsætter, eller om de ender med, som mange voksne whippets, absolut ikke at kunne fordrage regnvejr. Mor Bianchi har ikke noget imod regn, så måske er der håb.

Rebecca og Godiva kiggede også forbi, det var hyggeligt som altid og denne gang vovede Godiva at lægge sig ned blandt hvalpene. Det skal nok blive godt for hende at få en "lillesøster" af samme race som hende selv.

UGE 8:

05/03-2019:

Hvalpene er i dag syv uger gamle og tager hul på deres 8. leveuge. 

Det har været en meget regnfuld dag, men hvalpene har alligevel været i haven nogle gange, deres ophold ude er kortere end ellers, men de lader ikke til at have noget imod hverken regn eller vandpytter.

I eftermiddags fik de kalveklove med lidt råt oksekød som fyld, det var noget, der passede både hvalpe og voksne, Cala var babysitter, mens Bianchi og Ghini nød deres klov i sofaen i stuen.

Thor og jeg har fået taget ugebilleder, det gik forbløffende let denne gang og der kom ganske fine billeder af alle.

I morgen har jeg arbejdsdag, så jeg tør ikke love opdatering, Lars har en feriedag og sørger for underholdning af de firbenede. 

07/03-2019:

Endnu en regnvåd dag, hvor hvalpene kun har været kortvarigt i haven. Jeg er glad for vi har carporten, hvor de kan komme udendørs i tørvejr, selv om det ikke er helt det samme som at komme "på græs" er det bedre end ingenting.

Hvalpene og vi har haft en del besøgende. Nikolaj og hans søn, der snart bliver ejere af han 1: G. W. Oltre Twist,  Anette som arbejder på samme skole som Lars og Daniel, som bor sammen med Ayla, Zola og Lima. 

Ayla er søster til Bianchi, Zola er fra Calas seneste kuld og Lima en lille "outsider", hun er en ældre Dansk-svensk gårdhund.

En rigtig hyggelig eftermiddag, hvor jeg også blev mindet om, at det er med at nyde hvalpene mens de er små, de vokser så utrolig hurtigt. Zola blev 5 måneder gammel for nogle dage siden og hun mangler kun få cm. i at have nået voksen størrelse. Det er slet ikke til at forstå, at det kun er godt tre måneder siden hun rejste herfra.

08/03-2019:

I formiddags havde vi besøg af nogle af Lars' skolebørn, en lille specialklasse. Nogle hyggede sig med hvalpene og andre med Pokemonkort og Nintendo Wii.  

Efter en middagslur blev hvalpene lukket i haven, men blev næsten blæst tilbage gennem døren igen, der kom et vindstød, da jeg åbnede døren og der har været kraftig vind hele dagen.

Hvalpene virkede overraskede men ikke skræmte, så jeg skyndte mig, at smide et par håndfulde foder på terrassen og der gik ikke mange sekunder, så var alle både voksne og hvalpe ude igen.

Hvalpene fandt ret hurtigt ud af, at det var sjovt at jagte blade og andre ting, der fløj rundt, så de blev ude ganske længe.

Her til aften har Aske og Benedicte været på besøg, det er altid hyggeligt, når de kigger forbi. 

10/03-2019:

Så har hvalpene fået "overstået" deres børnehavetid. Traditionen tro har vi været på en lille køretur til legepladsen ved Lars' tidligere arbejdsplads. 

Efter gårsdagens blæsevejr var vi meget heldige med vejret, næsten ingen vind og solskin. Hvalpene nød det i fulde drag og var nysgerrige og undersøgende, præcis som hvalpe i den her alder bør være.

11/03-2019:

Formiddagen gik med dyrlægebesøg, alle hvalpene er blevet vaccineret og er blevet tjekket igennem. De var rigtig dygtige og fik ros for at være trygge og nysgerrige også når de stod på dyrlægens bord. Ingen af dem peb, når de blev stukket.

I Eftermiddags var vejret utrolig flot, solrigt og lunt, så der var vi i haven en times tid.

Ind imellem er tiden gået med at pakke hvalpenes "kufferter", de fleste rejser jævnt fordelt over den næste uges tid, Didrik (Infinito Twist ) bliver boende en måneds tid længere og Tilla (Aria Twist) bliver her sammen med sin mor, moster og mormor. Mormor Ghini har tjekket at indholdet i "kufferterne" er det rigtige.

UGE 9:

12/03-2019:

Hvalpene er i dag otte uger gamle og tager hul på deres 9. leveuge. 

Det betyder at de nu er klar til at flytte hjemmefra og i løbet af den kommende uge flytter de fleste til deres blivende hjem.

Undtaget er Infinito (Didrik), som bliver her en måneds tid endnu og Aria (Tilla) som bliver boende hos os.
Cortina er flyttet til Rebecca i dag.

Thor er på studietur i Frankrig, men heldigvis ville Rebecca gerne hjælpe med ugebillederne. De fleste af hvalpene var ret samarbejdsvillige, så det gik forholdsvis let at få taget billeder af alle. Jeg nåede så ikke at tage mange billeder ud over ugebillederne i dag.

De kommende dage, kommer der lidt sporadiske opdateringer, og når G. W. Oltre Twist er rejst på mandag, er det slut med dagbogen i denne ombæring og så vil jeg glæde mig til at modtage lidt nyt om hvalpenes liv i deres blivende hjem.

13/03-2019:

 Et par billeder fra en meget regnvåd onsdag, både hvalpe og voksne hunde, har primært hygget sig indendørs.

14/03-2019:

I dag er Loui (Forza) og Douglas (Intenso) flyttet til deres blivende hjem i henholdsvis Kolding og Esbjerg.

Begge klarede køreturen med begrænset hylen og begge er gået i gang med at undersøge deres nye hjem.

Lidt billeder af de 6, der nu er tilbage.

Del siden