Vi forventer hvalpe omkring den 23. juli efter:

SECH FICH Hot Isle Jazzo (Jazzo)  og 

DKCH, DKV12 Valanti Miracle Cazanna (Ghini)

Stamtavle på det kommende kuld kan ses her:

http://thewhippetarchives.net/testmating.php?dam=97314&sire=83456

24/05-2016:

Endelig på dag 22 i løbetiden, viste progesterontesten, at Ghini var klar til parring.

Ghini og jeg har de sidste to dage, været på en lang og varm, men smuk tur til Sverige (nær Katrineholm) for at besøge Jazzo, så nu krydser vi fingre for at der kommer et kuld fine whippet-hvalpe omkring den 23. juli.

Jazzo og Ghini har under alle omstændigheder gjort deres, til at det lykkes.

23.05.2016: Ghini og Jazzo

23.05.2016

Aftentur i Norrköbing, hvor vi overnattede. Fantastisk vejr med 22 graders varme klokken otte om aftenen.

30/05-2016:

Her en uge efter paring med Jazzo er der selvfølgelig stadig ingen sikre tegn på, om Ghini er drægtig, hun ligner sig selv af ydre og den eneste ændring i hendes adfærd er, at hun sover en del. Vi krydser fingre nogle uger endnu.

21/06-2016:

Nu 4 uger efter parring med Jazzo, er vi ikke længere i tvivl, Ghini er drægtig.

Hun har fået en fin lille mave, hendes taljemål øget fra 39 til 43 cm. Vægten er stadig den samme og det er helt fint, når man tager i betragtning, at hun den seneste uge knapt har villet spise (kvalme)

Appetitten er så småt ved at vende tilbage så vi forventer at vægten nu vil gå opad.

Hendes dievorter er blevet store og bløde + vi har set klart udflåd, alt sammen positive drægtighedstegn.

28/06-2016:

Lige godt 5 uger drægtig. Ghinis mave er vokset godt den seneste uge, hun er helt ovre sin kvalme og spiser nu mere end sædvanligt.

Taljemålet er øget til 51 cm., og vægten er gået et kilo op, så hun nu vejer 15,1 kg.

Hun er ikke helt så aktiv som vanligt, men vil meget gerne gå tur, helst mange gange om dagen.

Billedet er taget for 2 dage siden.

04/07-2016:

Ghini er nu 6 uger henne i sin drægtighed og maven vokser som den skal.

Hun er begyndt at blive bredere over ryggen, men er heldigvis fortsat ikke tynget af den ekstra vægt.

Hun har en glubende appetit og spiser 4-5 gange dagligt. Cala og Xingu synes vist det er lidt uretfærdigt, at hun må spise alt det hun har lyst til.

11/07-2016:

Ghini er nu 7 uger henne i sin drægtighed og ligner næsten et kastanjedyr med stor krop og tynde ben.

Hun er i fint humør, men energien er naturligt dalende, en stor del af dagen går med at hvile.Hun vil fortsat gerne med på gåture og har ikke travlt med at komme hjem.

18/07-2016:

Ghini er nu 8 uger henne i sin drægtighed og 18 kg. tung. Maven er virkelig vokset den sidste uge, men hun virker ikke synderligt besværet.

Hun sover meget, spiser mindre måltider, men til gengæld noget oftere. Gåture er stadig et hit, vi holder os i området, så vi hurtigt kan komme hjem, hvis jeg fornemmer, at hun er ved at være træt.

22/07-2016:

Jeg tror de fleste er klar over, at fødsler ikke altid går som ventet.
Ghini er i nat blevet mor til 6 små tigerdyr, 3 af hvert køn. Den første en han blev født naturligt efter en del timers opblokning og ret svage presseveer.
Fosterblæren på næste hvalp kom ret hurtigt til syne, men ordentlige veer var en by i Rusland, så jeg besluttede ret hurtigt at kontakte vores dyrlæge, der uden tøven bad mig om at komme med det samme. Thor, Rebecca (en af vore whippet-venner) og jeg fik samling på Ghini og den førstefødte og kørte afsted

Ghini fik et par vestimulerende indsprøjtninger, men uden ret megen effekt, så vi var enige om, at det nok var bedst at gøre forberedelser til kejsersnit. Dyrlægen forsøgte at få næste hvalp ud i de få presseveer der var, men den blev ved med at smutte tilbage.

Vi blev også ret hurtigt enige om, at når vi skulle have Ghini skåret op og jeg ikke havde planer om yderligere kuld på hende, kunne hun lige så godt blive steriliseret i samme ombæring.

Klokken 6 i morges var vi hjemme igen med 6 store hvalpe, der alle er fulde af liv og Ghini var bortset fra lidt slingrende gang rimeligt meget sig selv.
Fødselsvægten på de små ligger mellem 350 og 410 gram, det er meget store whippethvalpe.

Thor, Rebecca og jeg fejrede den vel overståede, om end lidt dramatiske fødsel, med et glas rødvin og fik givet grundigt referat til resten af familien om nattens forløb og vi fik endelig tid til at veje hvalpene og finde kendetegn, så vi kan skelne dem fra hinanden. 

Dagen igennem kunne vi vist alle mærke den manglende nattesøvn, men trætheden blev alligevel overskygget af glæden over de små og at Ghini klarede al tumulten så flot.

23/07-2016:

Det første døgn er gået og som sidst Ghini havde hvalpe, vil jeg forsøge at opdatere næsten dagligt med lidt nye billeder og info om hvalpene. Du kan se billederne i større format, ved at klikke på dem.

Det har været et roligt døgn, Ghini hviler i den grad i sin rolle som mor,og de små bliver passet efter alle kunstens regler.Både hun og hvalpene har spist godt og der er heldigvis ingen tegn på dårlige maver, jeg frygtede lidt at den antibiotika Ghini får måske ville slå maverne i stykker på dem alle. Krydser fingre for, at det heller ikke påvirker dem de kommende dage.

Ghinis syning ser fin ud og er hverken rød eller hævet, hun får også lidt smertestillende, så det virker ikke som om hun er generet af den overhovedet.

De små tabte i går en anelse vægt, men allerede i dag, er de alle tilbage på fødselsvægten eller ligger 5-10 gram over, det er helt tilfredsstillende.

Sidst Ghini havde hvalpe kunne jeg uden problemer skelne dem efter få timer, de var ret forskellige i farver og aftegn, denne gang kniber det lidt mere med 6 stribede tigerdyr, ikke to er ens, men et par stykker ligner hinanden meget og jeg er nødt til at have dem i hånden for at kende forskel.

 

24/07-2016:

En varm søndag, hvor alt er gået efter bogen i hvalpekassen. De små sover, spiser og vokser.

Ghini har ikke haft så megen appetitit i løbet af dagen, jeg tror det skyldes varmen, men har til gengæld taget revanche her til aften og spist 3 portioner foder indenfor et par timer.

Hun er stadig ikke meget for at forlade hvalpekassen, det bliver kun til meget korte ture ud for at besørge og så hurtigt ind til de små igen.

I eftermiddags havde vi besøg af Rebecca, der lige skulle tjekke om Ghini og hvalpe havde det godt. Vi fik igen snakket om fødselsforløbet, det er dejligt at have en at dele den oplevelse med.

 

25/07-2016:

En stille dag i kassen, præcis som det skal være når hvalpene ikke er ældre. Tiden bruges primært på at sove og spise, der er ingen grund til at bruge for megen unødig energi på bevægelse endnu, det er vækst og fysisk udvikling, som er vigtigst.

Hvalpene vejer nu mellem 435 og 485 gram, svarende til at de har haft en procentvis tilvækst på mellem 18 og 23%, de er ganske pænt, når man kun er 4 dage gammel.

Det er Ghini som tager den hårde tørn med pasningen af hvalpene her de første uger og vi andre kan bare nyde og beundre de små vidundere. Det er utroligt, hvor meget tid man kan bruge på at iagttage sådan nogle små hjælpeløse "rullepølser".

26/07-2016:

En rolig dag. Ghini tilbringer stadig 95% af tiden sammen med hvalpene, er det som sidst, varer det et par uger, før hun begynder at forlade dem i lidt længere tid.

Cala får nu lov til at kigge på hvalpene på ca. en meters afstand, hun ved tydligvis ikke helt, hvad hun skal mene om de små "monstre", jeg tror ikke det helt er gået op for hende, at det faktisk er små whippets, som hende selv.

Xingu holder vi på lang afstand af hvalpene, sidst forsøgte hun at stjæle dem, hvilket Ghini forståeligt ikke var tilfreds med og Ghini skal ikke bringes i en situation, hvor hun føler, at hun må forsvare hvalpene.

Jeg er forøvrigt ret sikker på, at Ghini ikke ville finde serviceniveauet på de danske fødeafdelinger særligt prangende. I dag sendes kvinder og spædbørn jo nærmest hjem, før barnet er født, her bliver hun vartet op med mad serveret på "sengen" når hun er sulten (ca. 6 gange i døgnet), dagligt skift af sengetøj og ledsagede lufteture efter behov.

Billedet her over af en meget tålmodig mor, han3 lå hen over hendes snudeparti i mindst en halv time.

 

 

27/07-2016:

Livet i hvalpekassen er fortsat ret roligt, hvalpene møver lidt rundt, spiser og sover.

Alle hvalpene vokser fortsat som de skal, vægten ligger mellem 500 og 580 gram. Små sorte pigmentpletter kan anes på alle de lyserøde snuder nu, men først om en måneds tid, vil der være dannet så meget pigment, at snuderne er helt eller næsten helt sorte.

 Ghini nyder tydeligt, at det er blevet lidt køligere i vejret, hun tåler normalt ret megen varme, men med 6 små varmedunke omkring sig, kan det blive for meget af det gode.

Jeg er blevet spurgt, om der snart kommer individuelle billeder af hvalpene, det gør der på fredag, når de er en uge gamle og ligesom ved sidste kuld, vil der blive lagt nye op en gang om ugen.

 

28/07-2016:

Ikke så meget nyt, at berette og det er kun positivt.

Dagene skulle på dette tidspunkt gerne ligne hinanden i hvalpekassen, stille og rolige uden for megen uro blandt hvalpene.

Hvalpene brokker sig lidt, når de er sultne, eller hvis de andre skubber og maser ved mælkebaren, men ellers er de primært stille og sover, når de ikke lige spiser.

Ghini er så småt begyndt at lægge sig et andet sted i rummet, når de små sover, men ved den mindste lyd er hun henne og tjekke at alt er OK.

 

 

29/07-2016:

Hvalpene er i dag 1 uge gamle og tager nu hul på deres 2. leveuge.

Thor og jeg har fået taget individuelle billeder, ikke nogen let opgave, de små er ikke særlig samarbejdsvillige og de er for små til, at vi kan "bestikke" dem med godbidder.

Ghini har haft lidt dårlig mave i dag, hun får Zoolac (mælkesyrebakterier) + et hvalpefoder, der er særlig skånsomt mod maven hentet hos dyrlægen.

Normalt ville jeg faste hende et døgn, men det går ikke, når hun skal levere mælk til hvalpene, så jeg håber vi får maven på ret køl ad denne vej. Hun har heldigvis ingen feber.

Hvalpene vejer nu mellem 590 og 660 gram, alle vokser fortsat som de skal.

30/07-2016:

Sidste rigtige feriedag for mit vedkommende, i morgen er det arbejdsdag, men heldigvis er Lars og drengene hjemme og kan tage sig af Ghini og hvalpene.

Jeg har fået tilrettelagt min arbejdstid, så jeg de kommende 7 uger kun arbejder 1 enkelt hverdag om ugen + nogle weekender. Det er en luksus at kunne tilbringe så megen tid sammen med hvalpene i den tid de er her hos os.

Ghini har stadig lidt løs mave, men det er bedre end i går. Det er også mange ting, den har skullet holde til.

Først som drægtig, hvor hvalpene trykker på mavesæk og andre organer, så narkose i forbindelse med kejsersnittet. Efterfølgende har hun skullet spise mere end det dobbelte af hvad hun plejer, så der kan produceres mælk til de små og samtidig har hun fået antibiotika og smertestillende. Der er ikke noget at sige til, at maven reagerer.

Hvalpene trives fortsat, de er blevet lidt mere mobile og maver sig forbløffende hurtigt rundt i kassen, men at spise og sove er fortsat yndlingsbeskæftigelserne.

 

31/07-2016:

Hjemme igen efter en lang arbejdsdag (hjemmefra fra 7-23) og bliver modtaget af både Cala, Xingu og Ghini.

Har vejet hvalpene og vægten ligger nu mellem 655 og 740 gram, de vokser som ukrudt og har snart fordoblet deres fødselsvægt.

Er så småt gået i gang med at klippe deres kløer også, de er små og spidse, og det er bare med at holde tungen lige i munden, for det er ikke den nemmeste opgave. Heldigvis har alle hvide poter og dermed også hvide kløer, det gør det noget nemmere, at se hvor langt man kan klippe, end hvis kløerne var sorte.

Lidt af dagens billeder.

01/08-2016:

En rolig dag hjemme. Hvalpene er så småt begyndt at øve sig i at stå på deres ben, ikke alle 4 på en gang, men for- og bagben lidt på skift.

Ghini vil gerne på lidt længere gåture og hun vil også følges med Cala igen.Endnu tør jeg dog ikke slippe Ghini fri, hun har en stærk beskyttertrang overfor hvalpene og jeg er bange for at hun pludselig kan finde på at løbe hjem, for at tjekke om alt er vel.

02/08-2016:

Ikke så meget nyt at berette. Hvalpene trives og vokser, Ghini klarer stadig pasningen, vi skal bare sørge for mad og vand til hende og skifte tæpperne i kassen efter behov.

Jeg har fundet symaskinen frem og er i gang med at sy hvalpedækkener, som de små får med når de flytter hjemmefra, der er jo stadig længe til, men pludselig er hvalpene så store, at de ikke længere holder sig i kassen og så er det ikke sikkert, at jeg kan få lov til at sy i fred og ro.

 

03/08-2016:

En regnvåd dag, med meget kraftige byger og kun kortvarigt opholdsvejr. Ghini gider slet ikke regnvejr for tiden, så der bliver holdt skarpt øje med vejret og så snart regnen stopper, er det på med snoren og ud at gå.

Ghini nyder virkelig sine ture igen. Det meste af døgnet tilbringer hun stadig liggende hos hvalpene, så jeg tror det er ekstra vigtigt at hun kommer ud flere gange dagligt og får rørt musklerne.

Hvalpene bliver mere mobile som dagene går og de bliver bedre og bedre til at holde hovedet over underlaget.

Både voksne og hvalpe siger tak til Eva for den dejlige kasse som posten kom med. De små (og Cala) skal nok få glæde af alle pivdyrene i løbet af de kommende uger og det spiselige indhold er godkendt af både Ghini, Cala og Xingu.

 

04/08-2016:

En rolig dag, hvor jeg er blevet færdig med at sy dækkener, lidt snore af webbing blev det også til. Hvalpe halsbånd har jeg vist rigeligt af på lager, så symaskinen er pakket væk for denne omgang.

Hvalpene er blevet mere mobile, når Ghini lægger sig på dynen ved siden af kassen for at slappe lidt af, er de små banditter begyndt at kravle over til hende. Jeg må vist snart have fundet en lidt forhøjet liggeplads til hende.

De fleste er så småt begyndt at åbne øjnene, endnu er det kun ganske smalle sprækker på 1-2 mm., spændende hvor længe der går før de er helt åbne.

Jeg har arbejdsdag i morgen, så de individuelle billeder af hvalpene kommer først på siden lørdag i denne uge. Energien er nok ikke til hverken billedtagning eller redigering , når jeg kommer hjem klokken 23 i morgen aften.

05/08-2016:

I dag bliver hvalpene 2 uger gamle og går ind i deres 3. leveuge.

Jeg har været på arbejde og ikke set så meget til de små, Lars og drengene har klaret pasningen lidt på skift og de beretter, at hvalpene har været livlige, når de var vågne og at flere har fået øjne.

06/08-2016:

I dag lykkedes det med Thors hjælp, at få taget nye individuelle billeder af hvalpene og det var absolut ikke nemmere, end i sidste uge. Det er utroligt så hurtigt de kan bevæge sig på de små korte ben.

Alle har nu eller er godt på vej til at åbne øjnene og den motoriske udvikling går forrygende stærkt.

De kravler lystigt rundt i kassen og også ud af den, de "bider" og slikker på hinanden. Egne poter og haler bliver også undersøgt.

Alle har fået klippet deres kløer for 2. gang, de gror som alt andet på de små, som ukrudt.

 

07/08-2016:

Det er utroligt så hurtigt det går med hvalpenes udvikling i disse dage. Alle kravler nu ret sikkert ind og ud af kassen, de sidder alle fint og er blevet rigtig nysgerrige, alt i deres omgivelser skal undersøges og smages på.

Thor fik sagt på gensyn til hvalpene, der går næsten 2 uger før han ser dem igen, han er nemlig i dag startet på Rønde efterskole, hvor han skal tilbringe hovedparten af sit liv de kommende 10 måneder. Jeg er sikker på, at han går en dejlig og spændende tid i møde.

Jon og Steven var hvalpepassere mens vi var afsted, dejligt at vi stadig har "barnepiger" i huset.

Lidt af dagens billeder.

08/08-2016:

Det er simpelthen så fantastisk at følge den udvikling, der er hos "tigerdyrene" i disse dage.

De kravler ind og ud af kassen (mest ud, når jeg har sat dem op) og er simpelthen så nysgerrige og kontaktsøgende.

Når de er vågne kommer de stavrende, så snart man sætter/lægger sig på gulvet og både hår, næse og ører bliver undersøgt grundigt.

Ghini giver oftere og oftere Cala lov til at være sammen med hvalpene, hun har dog stadig ikke fundet sin rolle i forhold til de små og kan ikke helt finde ud af, hvad de er for nogle underlige små størrelser. Hun er sød og forsigtig, jeg er sikker på, at de små nok skal få megen glæde af hende, når de bliver lidt ældre.

09/08-2016:

En hyggelig dag med besøg først af Rebecca, som lige trængte til at nusse de små og se hvor store de er blevet. Hun var som jeg, forbløffet over, hvor kontaktsøgende de allerede er.

Senere på dagen kom Aske og bliver her til i morgen og er hvalpepasser, når jeg tager på arbejde. 

En ganske særlig dag er det i dag, hvalpene er nu registreret med navne og stamtavler hos DKK.

Kuldet er blevet opkaldt efter italienske cykelmærker alle har kennelnavnet Galanta Whippets før navnet, det er udeladt herunder:

Hannerne: Casati, Basso, Colnago

Tæverne: Bianchi, Milani, Cinelli

Jeg har skrevet navnene under de individuelle ugebilleder for uge 2.

10/08-2016:

Hjemme efter en lang arbejdsdag og hvor er det dog dejligt at træde ind af døren til tre glade voksne hunde og en flok veltilpasse hvalpe.

Samtidig har de lavet aftensmad til resten af familien (Lars, Jon og Steven) og fået taget billeder af hvalpene. Er der noget at sige til, at jeg føler mig som et priviligeret menneske, med al den glæde og betænksomhed.

11/08-2016:

En hyggelig dag med med besøg af hvalpekøbere. Det er så dejligt at kunne dele sin glæde over hvalpene med mennesker, der er lige så vilde med dem, som jeg selv er.

Her til aften har hvalpene fået deres første lille måltid, som ikke er leveret af Ghini. Opblødt hvalpefoder blendet med lidt A38, det var noget de kunne lide og de var faktisk ret dygtige til at spise selv. Ingen kravlede i maden eller fik dyppet hele hovedet og de slikkede pænt hinanden rene efter måltidet.

I morgen bliver de små 3 uger, jeg synes tiden flyver. Jeg kan dog fornemme, at jeg er i mindretal med den følelse, at der blandt hvalpekøberne er ret stor enighed om, at tiden i øjeblikket går alt for langsomt.

 

12/08-2016:

I dag bliver hvalpene 3 uger gamle og går ind i deres 4. leveuge.

Jon og jeg har fået taget nye individuelle billeder af hvalpene og nogle er absolut mere samarbejdsvillige end andre. Ved hjælp af lidt "bestikkelse" i form af dåsemad, lykkedes det at få taget rimelige billeder af alle.

De små bliver mere og mere sikre på deres små ben, de er begyndt at søge væk fra kassen, når de skal tisse og af med afføring.

Jeg har også bemærket, at et par af hvalpene er begyndt at reagere på lyd, i løbet af nogle dage vil alle kunne høre og de vil selv komme med mere nuancerede lyde, når de leger.

I morgen og søndag er arbejdsdage for mit vedkommende, så Lars, Jon og Steven klarer pasningen af de små (og store).Jeg håber Lars får taget lidt billeder, men det bliver nok kun til et par korte opdateringer de kommende dage.

 

13/08-2016:

Hjemme efter en lang arbejdsdag, hvalpene sover men enkelte vågner lige kortvarigt og får tisset på aviserne, inden de lægger sig og sover videre.

Jeg kan se, at de er langt mere sikkerhed i deres gang, end der var i går. Lars har også observeret, at flere nu reagerer på lyde.

Jeg må hellere se, at komme i seng, det er arbejdsdag igen i morgen, men i skal ikke snydes for billeder. Lars har husket at bruge kameraet.

 

14/08-2016:

Her kommer lige et par hurtige søndagsbilleder af de små tigerdyr, der nu har fået tænder og øver sig flittigt i at bruge dem.

15/08-2016:

Endelig en dag med solskin og varme. Vi benyttede det fine vejr til at vise hvalpene lidt af den store verden, nemlig vores lille terasse på 4 x 4 meter. Den er rigelig stor, når man kun er 3½ uge gammel.

De små var lidt betænkelige i starten, men vågnede hurtigt op til dåd og gik i gang med at undersøge de nye omgivelser.

Vi håber på godt vejr også de kommende dage. Hvalpene er nemlig endnu for små til at være ude, når det er køligt og fugtigt.

Dagens menu har stået på mors mælk, opblødt hvalpe tørfoder, lidt dåsemad og råt hakket oksekød. Alt er blevet spist med stor appetit.

 

16/08-2016:

Endnu en dag med skønt sommervejr, hvilket vi selvfølgelig har benyttet os af. To ture i haven er det blevet til i dag. De små "kører ikke så langt på literen" endnu, så 10-15 minutter ude, så er de klar til at sove igen.

Xingu fik lov til at være sammen med hvalpene ude og det nød begge parter. Hun er utrolig god til hvalpe, men hendes moderinstinkt temmelig kraftigt, så vi skal passe på, at hun ikke stjæler hvalpene og skælder Ghini ud. Det kunne nemt gå galt de to tæver imellem, hvis vi ikke blandede os

17/08-2016:

Vi har også i dag haft de små i haven et par gange. Det er dejligt, at der har været nogle dage i træk med stabilt vejr, for det er så tydeligt, at hvalpene bliver mere og mere trygge og frimodige, for hver gang de er ude.

De har også været et lille smut i den overdækkede hvalpegård, som vi har lavet i carporten, den bliver primært brugt til at lufte dem i om natten og de dage, hvor vejret er for koldt og vådt til lufteture i haven.

Endnu er vi ikke begyndt med decideret renlighedstræning, men det er rart, at de er fortrolige med det udendørs, når vi for alvor går i gang om en uges tid.

Hvalpene får nu 4 måltider dagligt, som primært består af opblødt hvalpefoder, men også lidt hakket kød, A38 og dåsemad. De spiser alle med god appetit, det som bliver serveret for dem. Dog er jeg ikke i tvivl om at mors mælk stadig er nummer et.

Vi har også haft et lille besøg af Tina, som bor på Hinnerupkollegiet ikke så langt herfra. Vi møder hende ofte på vores gåture og både Ghini og Cala er meget glade for hende, så selvfølgelig skulle hun også hen og hilse på de små

18/08-2016:

Jeg kan se, at vejret har været bedre her end i Aalborg, hvor vi slet ikke har set solen i dag.

I morgen skal vi have taget ugebilleder af de små. Jeg må se hvem jeg kan lokke til at hjælpe, Jon er syg, så ham bliver det nok ikke.

Måske kan jeg overtale Thor, han kommer hjem på weekend fra efterskolen og jeg er spændt på, hvad han siger til hvalpene, det er næsten 2 uger siden han har set dem.

Lidt af dagens billeder.

19/08-2016:

I dag bliver hvalpene 4 uger gamle og går ind i deres 5. leveuge.

Dagen er gået med et par ture i haven og så har Thor brugt en del tid på at nusse med og kigge på hvalpene, der er sket meget med dem siden han så dem sidst for knap 2 uger siden.

Thor og jeg har også fået taget nye individuelle billeder. Jeg ved ikke om hvalpene har lavet et komplot. De var under alle omstændigheder ret usamarbejdsvillige alle seks. Enten var de småtrætte eller også havde de krudt i numsen. I virkeligheden er de langt mere sikre på benene og mindre krumryggede end en del af billederne illustrerer.

Weekenden kommer til at stå i hvalpekøbernes tegn, de små får besøg både lørdag, søndag og mandag. Vi glæder os til at vise dem frem.

 

20/08-2016:

En hyggelig dag, selv om de små "uhyrer" syntes, at de skulle starte dagen med at holde mig vågne på skift fra klokken kvart over fem til halv otte, her stod Lars op, så jeg kunne sove et par timer mere.Hvis de fortsætter den stil, skal jeg vist til at gå i seng før klokken tre.

Vejret i dag har været gråt og lidt regnfuldt, så hvalpene har kun været i carporten i dag. Er vi hurtige og får båret dem ud, straks når de vågner, tisser alle ude.

I eftermiddags har vi haft besøg af Eva og Rebecca. En af hannerne skal om 4 uger flytte ind hos Eva og hendes to hunde Gustav og Ingle. De to sidstnævnte var også med på turen fra Sjælland, men måtte i dag pænt vente i bilen og nøjes med en gåtur i selskab med Ghini og Cala.

Vi har ikke været så flittige med kameraet i dag, tiden er gået med at nusse hvalpe og snakke, men et par billeder er det da blevet til.

21/08-2016:

En dejlig søndag, med hyggeligt besøg af Karina, Erik og Marc, der skal dele hus med en af hannerne om nogle uger.

Timingen fra hvalpenes side, var ikke den bedste, de styrtede rundt lige inden familien dukkede op og drattede omkuld kort efter deres ankomst. Heldigvis vågnede de lidt op igen senere, så familien fik også set dem spæne rundt.

Vejret har igen vist sig fra den pæne side, så jeg nåede også, at få hvalpene en tur i haven inden aftensmaden. Det er dejligt at se så trygt de efterhånden færdes der.

 

22/08-2016:

Dejligt vejr og hyggeligt besøg af hvalpekøbere fra det nordjyske, sådan burde alle mandage være.

Hvalpene var dog så "uhøflige" at de sov det meste af tiden, mens Daniel var her, det er ikke altid nemt med timingen, det meste af døgnet går fortsat med at sove og det er uberegneligt, hvor lang en lur de små lige tager sig.

Her er lidt af dagens billeder.

 

23/08-2016:

En stille dag, hvor vi har hygget i haven og lavet lidt træning på bord.

Jeg har kørt et par gange frem og tilbage til Thors efterskole, han var til tandlæge i Hadsten og måtte afsted to gange, da hans bøjle faldt af, de havde glemt at spænde en skrue i første omgang, så det var meget passende, at vi havde planlagt en stille dag uden besøgende.

Vejrudsigten tegner flot for de kommende dage. Det er dejligt, for så kan vi alle komme i haven og det er unægteligt noget sjovere for hvalpene, at spæne rundt på græsset frem for på gulvene inde.

24/08-2016:

En varm dag, hvor vi har været en del i haven. Hvalpene har både tumlet og hvilet på et tæppe i skyggen.

Vi har haft besøg af Tina, Vivi og Eva. Tina er kørestolsbruger og hvalpene skulle da lige undersøge, hvad det nu var for en underlig tingest med hjul.

Gæsterne medbragte de smukkeste "hundemor og hvalp" buketter. 6 "navlestrenge" binder de to buketter sammen og de er pyntet med kødbensformede hundekiks. Hvor mange hundemødre har mon fået sådan nogle fine blomster?

marts 2017: Et lille efterskrift, Ghini hoppede på bordet og åd kødbenene, efterfølgende har hun været en tur på bordet, hver gang, der er kommet en ny buket. Tænk nu, hvis den gemte hundekiks ;-)

 

25/08-2016:

En lille opdatering.

Lars har fået taget en masse billeder af hvalpene. Når man, som jeg, har en "boldgal" mand, er det vist ingen dårlig ide, at indkøbe bolde til hvalpene også.

Jeg har været på arbejde, men at dømme efter billederne har familien hygget sig.

26/08-2016:

I dag bliver hvalpene 5 uger gamle og går ind i deres 6. leveuge.

Det har været en rigtig varm dag, op mod de 30 grader har vi haft, så hvalpene har fornuftigt nok tilbragt en meget stor del af dagen indendørs og i ro.

Vi har haft besøg af hvalpekøbere, som blev mødt af en flok snorkende hvalpe, enkelte livede dog lidt op mod slutningen af besøget.

Thor og jeg har fået taget nye individuelle billeder og det gik lidt nemmere end sidst, vi ender efterhånden med at have en hel flok samarbejdsvillige hvalpe.

Hvalpene har også fået ormekur og har ikke været påvirket af den overhovedet.

Lidt af dagens øvrige billeder herunder. "pottetræning" er hvalpene meget glade for.

 

27/08-2016:

I dag har Lars passet hvalpene det meste af tiden. Jeg har holdt en "fridag" og været en tur på Egeskov slot sammen med Jon og Steven.

Det er blevet en smule køligere og hvalpene har været meget aktive her til aften, jeg håber det betyder, at de har tænkt sig at sove i nat og ikke som de foregående meget varme dage holde "hvalpe party" det meste af natten.

28/08-2016:

En søndag, der starter tidligt (klokken 4) med lyn og torden, hvalpene var vågne, men fuldstændig upåvirkede af både "lys- og lydshow".

Senere på dagen besøg af Rebecca, Sandra og en pige på 11 år, som Sandra passer. Det var et par dejlige timer og hvalpene nød besøget.

Vejret blev lidt mindre regnfyldt i løbet af eftermiddagen, så hvalpene fik også leget i haven. "Pottetræning" er stadig et hit. Tomme plastic urtepotter, har været yndlingslegetøj, hos alle vore hvalpe og unge whipper, det er ikke altid det dyre legetøj, som har størst underholdningsværdi.

 

29/08-2016:

En stille mandag, hvor kun familien har været omkring hvalpene. Det er vanvittigt hyggeligt at have besøg, men det er også dejligt med en dag ind imellem, hvor der intet sker.

Vejret har været fint, så vi har været i haven det meste af hvalpenes vågne tid.

Jeg er ret imponeret over de små, når det kommer til renlighed. Selvfølgelig er de langt fra renlige endnu, men alle piver ved døren, hvis de skal lave stort, det er kun, hvis vi ikke er hurtige nok, at der bliver lagt en klat herinde.

Når de vågner tager vi en enkelt eller to af hvalpene under armen og går ud, resten følger så automatisk efter og de fleste gange lykkes det at få alle til at tisse ude.

Lidt af dagens billeder.

30/08-2016:

Endnu en stille dag med fint vejr.

Vi har været i haven og der er virkelig fræs på de små nu. Det er så fantastisk at følge udviklingen, for det er fra dag til dag, at man kan iagttage, at de bliver modigere og får mere og mere styr på motorikken.

De dage, hvor jeg er hjemme, kommer alle hvalpene en tur på bordet og stå, jeg kigger tænder, nulrer poter og gennemgår forsigtigt kroppen. Selv om hvalpene ikke alle skal udstilles er det en god træning. Jeg synes det er så vigtigt, at de er trygge ved at blive undersøgt, det gør det hele meget nemmere, når det er nødvendigt.

Klipning af kløer fordeler jeg lidt, så jeg tager et par hvalpe om dagen.

I morgen er arbejdsdag for mit vedkommende

 

31/08-2016:

Sent hjemme fra arbejde og en rigtig travl dag for hele familien (dem er der heldigvis ikke mange af). Hvalpene har ikke lidt nogen nød, de er blevet passet på skift af Lars, Jon og Steven.

Nye billeder er det ikke blevet til, Lars skulle foruden at passe sit arbejde på skolen også have lavet momsregnskab i dag, så han er tilgivet.

Heldigvis fik jeg taget en pæn stak i går, så dem kommer der lige lidt flere af.

 

01/09-2016:

Så blev det september og med den starter efteråret, vi kan jo kun håbe, at det bliver et sommerligt et af slagsen.

For mit vedkommende blev det så også starten på en god omgang forkølelse, så jeg vil skynde mig at sætte lidt billeder ind og se at komme i seng og få sovet lidt, mens hvalpene også sover.

Vi har haft besøg i dag af Bente og hendes veninde Susanne. Bente har hvalpenes halvsøster Norma. Det blev et par hyggelige timer med megen whippet- og hundesnak.

02/09-2016:

Tiden flyver, i dag bliver hvalpene 6 uger gamle og går ind i deres 7. leveuge.

Formiddagen er gået med besøg af Lars' skolebørn, en lille specialklasse med 11 elever, både hvalpe og elever tog besøget i "stiv pote"

Det er også dagen, hvor hvalpene er blevet fordelt mellem de kommende ejere, en dag jeg ved ventes med spænding.

Thor og jeg har fået taget nye ugebilleder, og med lidt hjælp fra Charlotte, gik det nemmere i dag end de foregående uger, selv om der, som altid er et par af hvalpene, som ikke lige har tid til det "pjat" og derfor ikke er helt samarbejdsvillige.

Jeg har arbejdslørdag og håber Lars og Thor vil sørge for lidt nye billeder de kommende dage.

 

03/09-2016:

Lørdagen har været med blandet vejr, vist mest med regn her i det østjyske, så hvalpene og familien har primært hygget sig inden døre.

Hvalpene er ved at være så hurtige og store, at det er svært at tage gode indendørsbilleder af dem, andet end når de sover.

 

04/09-2016:

En regnvåd søndag, med hyggeligt besøg af Eva (Basso's kommende ejer) og hendes far. Det er skægt at se hvalpene, når der kommer besøgende, de tager imod med samme glæde og nysgerrighed som de voksne, så det er lidt af et menageri indtil gæsterne er kommet indenfor døren.

Eva havde medbragt en pose tørret kallun og som det ses på billedet til højre var det absolut en succes.

Hvalpene er meget mobile nu og de leger meget med hinanden, primært jagtlege og "brydning", bider en for hårdt er ingen i tvivl, der kommer de mest hjerteskærende pivelyde.

05/09-2016:

En mandag med det flotteste sensommevejr og besøg af både Rebecca og Eva. Vi tilbragte en del af tiden i haven sammen med hvalpene og det er tydeligt at de nyder livet udendørs.

Der bliver leget, løbet og gravet. Alt skal undersøges og smages på.

Det er en stor fornøjelse blot at sidde og iagttage, der er så megen glæde og energi i de små tigerdyr, at man ikke kan andet end at være i godt humør i deres selskab.

 

 

06/09-2016:

 

Endnu en dag med det skønneste vejr. Hvalpene har været meget i haven og så har de alle været på deres allerførste lille gåtur i snor.

 

Formålet er ikke at motionere dem, men at vænne dem til snor og halsbånd, samt give dem lidt oplevelser udenfor havelågen. Vi bor jo på en stille vej, men der kommer mange gående og cyklister, så der er nok at kigge på. En af de nærmeste dage skal vi også ned og kigge på højlandskvæget, der går på engen for enden af vejen, en gåtur på max 100 meter, men det kan tage rigtig lang tid, med alt det, som skal undersøges på vejen.

 

Et kort besøg af Jannie, Simon og Sune er det også blevet til.

 

Dagens menu har bestået af hvalpefoder, lidt råt lammefars, dåsemad med gås og til dessert lidt tørret andebryst, samt ikke at forglemme mors mælk, der stadig ligger højt på hitlisten.

 

07/09-2016:

Hvalpene er efterhånden knap 7 uger gamle og bliver frækkere og frækkere for hver dag der går. Lidt billeder fra haven i dag, hvor de er ganske upåvirkede af al den virak, der kan høres udenfor matriklen.

Udrykning, tambourkorps og en masse anden larm. Dronningen besøgte byen i forbindelse med sit sommertogt og det gav noget mere liv i byen end vanligt.

08/09-2016:

Lige en kort opdatering. Jeg har været på arbejde, Jon, Steven og Lars har passet hvalpene.

I morgen er det tid for individuelle billeder. Thor kommer hjem på weekend fra efterskolen, så jeg håber han kan overtales til at hjælpe. Det plejer ikke at være svært. Der går jo mange dage imellem, at han ser hvalpene, så han pleje gerne at ville have fingre i dem.

09/09-2016:

I dag bliver hvalpene 7 uger gamle og går ind i deres 8. leveuge. Det er samtidig den sidste uge, hvor jeg opdaterer dagligt, de små krokodiller flytter nemlig hjemmefra umidelbart efter at de er blevet 8 uger (minus Bianchi som jo bliver her).

Vi har fået taget individuelle billeder, som jeg forventede ville Thor gerne hjælpe og det gik ret nemt i denne uge, selv om der var et par af hvalpene som ikke var helt samarbejdsvillige og derfor ikke tager sig helt så fint ud på billederne som i virkeligheden.

Colnago (Holger) var en af dem og billedet til højre illustrerer vist meget godt, hvad han mente om, at skulle stå stille i dag, han ville hellere lege.

Vi har også haft et hyggeligt besøg af Dorte, Stephan og Marius, Holgers kommende familie. Denne gang havde hvalpene timet det lidt bedre, så de var vågne en del af tiden og legede i haven. Kaffen blev også indtaget i haven, utroligt at sommeren i år først er kommet i september, men vi klager ikke, det er fantastisk, at hvalpene kan være så meget ude.

 

10/09-2016:

En dejlig lørdag med besøg af Charlotte, Aylas (Milani) kommende ejer. Vi nød det helt fantastiske vejr i haven sammen med hvalpene, der virkelig har tumlet i dag. De sover langt fra så meget som tidligere og når de er vågne er det med fuld fart fremad.

Er spændt på om dagens megen aktivitet smitter af på nattesøvnen også, det ville være rart, at sove mere end et par timer ad gangen, men nu må vi se.

11/09-2016:

En hyggelig søndag, med besøg af Rebecca + Nina og Mads, der også har whippet og gerne ville opleve hvalpene.

Det blev til megen god hunde- og kattesnak og vi glæder os til et gensyn med alle.

Sidst på eftermiddagen tog Lars og jeg hvalpene ud på deres første lille køretur, en kort tur på 5 minutter til den børnehave, hvor Lars tidligere arbejdede. Hvalpene fik lov til at lege på legepladsen, der er sikkert indhegnet og fyldt med en masse spændende ting.

Køreturen tog de ganske pænt, dog med lidt piveri og "brok" over at være blevet lukket i bur.

De har også fået deres 2. ormekur i dag.

I morgen er arbejdsdag for mit vedkommende, Jon, Steven og Lars klarer pasningen af menageriet.

Lidt billeder fra legepladsen.

 

12/09-2016:

Netop hjemkommet fra arbejde og så driller hjemmesiden, så der bliver ingen opdatering med billeder i dag.

Hvalpene sover og har ifølge Lars haft en fin dag.

 

13/09-2016:

En varm dag, som vi primært har tilbragt i haven, men jeg har også haft de små på "gåtur" to og to.

Gåtur i anførselstegn, for jeg har iført hvalpene snor og halsbånd, taget en under hver arm og er trasket op på det lokale torv, hvor hvalpene så er blevet sat ned.

Her har de snuset rundt, hilst på mennesker og kigget på biler, cykler og andre "underlige" køretøjer.Når jeg fornemmede, at de var ved at være trætte, tog jeg igen en hvalp under hver arm og bar dem hjem igen.

Ingen billeder fra vores gåture, jeg var alene afsted og har mere end rigeligt at se til med to hvalpe, jeg kan ikke styre et kamera også.

14/09-2016:

Endnu en varm dag. Vi nyder det, hvalpene er heldigvis ikke synderligt påvirkede af varmen, de er aktive og legesyge.

Formiddagens besøg kunne de nok godt have undværet, hvis de selv kunne bestemme, der kom nemlig en ID-mærker fra DKK og chippede dem, det var de ikke helt tilfredse med, men alle virkede som om den ubehagelige oplevelse hurtigt var glemt.

Også i dag har alle været på en tur til det lokale torv og fået hilst på små og store mennesker, samt undersøgt en masse forskellige ting.Et par af hvalpene var med et smut forbi ældreboligerne der ligger et stenkast herfra. En del af beboerne var ude og nyde det gode vejr og de var meget begejstrede for hvalpene.

Mange af de ældre har tidligere hilst på Cala og Ghini, og har spurgt til Ghinis hvalpe. Jeg regner med, at vi slår et smut forbi igen i morgen, det var sådan en god oplevelse for både to- og firbenede.

 

15/09-2016:

En travl dag for både de små og mig.

Vi startede dagen med en tur til dyrlægen, hvor alle hvalpene blev vaccineret og fik lavet sundhedsattester, alle uden anmærkninger

Alle opførte sig eksemplarisk og dyrlægen + øvrige personale var meget begejstrede for tigerdyrene, de blev både kælet med og fotograferet.Jon og Steven var med som hjælpere, det er sin sag at holde styr på de 6 vildbasser, men der manglede absolut ikke hænder, personalet stod på spring for at hjælpe os både ind og ud af bilen

Efter en velfortjent middagslur og leg i haven var vi igen på gåtur i byen med hvalpene, det er tydeligt at de bliver mere og mere trygge ved at bevæge sig rundt udenfor matriklen og opmærksomhed mangler der ikke. Mange vil gerne hilse på hvalpene og høre mere om racen, som er ukendt for de fleste.

Endelig har jeg fået pakket de smås "kufferter", så de er klar til afrejse i weekenden. Det er nu lidt underligt at tænke på, at denne dag var min sidste hele dag med hvalpene, i morgen er det arbejdsdag og Jon, Steven + Lars sørger for pasningen.

Ghini har som det ses på billedet til højre nøje overvåget pakningen af kufferterne, hun var vist ikke helt enig med mig om indholdet, for hun forsøgte at bortføre en del af det.

16/09-2016:

En kort opdatering. Hvalpene bliver 8 uger i dag.

I morgen tager Thor og jeg de sidste individuelle billeder af hvalpene. De 3 drenge rejser til deres nye hjem i morgen og pigerne rejser på søndag, selvfølgelig undtagen Bianchi som bliver her.

Med dette opslag slutter også de daglige opdateringer om hvalpene og vi vil ønske alle hvalpekøberne held og lykke med jeres nye familiemedlemmer, vi håber de små tigerdyr vil give jer mange glæder i årene fremover.

Del siden