2020, dagbog

20/02-2020

I weekenden den 15/16 februar har Lars været en tur på Falster med Bianchi og det blev til to vellykkede parringer med Oscar.

Nu krydser vi fingre for at Bianchi er drægtig. Hvis alt går planmæssigt føder hun sine hvalpe omkring den 16. april

Læs mere om Bianchi her

Far til det kommende kuld bliver DKJUCH Frontrunner`s Twist N`Shout (Oscar)

Det er ingen hemmelighed, at vi er rigtig godt tilfredse med Bianchis første kuld, der i skrivende stund er 8 måneder gamle. Smukke hunde med et dejligt temperament. Vi får mange positive tilbagemeldinger fra hvalpekøberne og har selv mødt mange af hvalpene på udstillinger og til div. arrangementer.

Det falder derfor helt naturligt, at far til Bianchis 2. kuld linjemæssigt skal ligne det første og valget er faldet på den unge Twist søn Oscar.

Oscar har vi mødt adskillige gange på udstillinger, han er en ualmindelig sød og blid ung hanhund. Han er en smuk og balanceret hund at se på og han har de mest fantastiske bevægelser.

Oscar er juniorchampion og har allerede 5 x cert. (er endnu ikke gammel nok, til at opnå titlen DKCH) . Er placeret som Både BIR og BIM flere gange og har også vundet BIS på myndeklubudstilling.

Stamtavle på det forhåbentlig kommende kuld kan ses her:

https://whippet.breedarchive.com/

14/03-2020

Der er nu gået fire uger siden Bianchi blev parret med Oscar og jeg begynder så småt at tro på, at hun er drægtig.

Appetitten har været meget svingende den seneste uge. Usædvanligt, når Bianchi normalt har en appetit, der vil gøre enhver labrador misundelig.

Hun begynder også at få lidt mave, det ses ved at hendes underlinje begynder at blive mere flad og hendes taljemål er øget med nogle cm.

21/03-2020

Der er nu gået fem uger siden Bianchi blev parret med Oscar og der er slet ingen tvivl længere, om at hun er drægtig.

Appetitten er kommet igen og den seneste uge har Bianchi taget 800 gram på, taljemålet er nu 53 cm., når hun ikke er drægtig ligger det på 42-43 cm.

Dievorterne er nu også store og bløde.

Hun vil som sidst gerne gå længere ture, hendes kondition er super fin, så hun er ikke det mindste besværet.

28/03-2020 

Bianchi, 6 uger drægtig.

Jeg er spændt på, hvor stor hun ender med at blive og hvor mange hvalpe hun gemmer på, den seneste uge har hun taget 1,2 kg. på og lagt 8 cm. til sit taljemål, det er nu 61 cm. mod normalt 42.

Hun er stadig glad, frisk og ubesværet og har nydt at det de seneste dage har været muligt, at ligge på terrassen og solbade.

04/04-2020

Bianchi, 7 uger drægtig.

Fortsat ret ubesværet og nyder fortsat at komme med på gåture, specielt når vejret er så smukt som i dag.

Hendes vægt er over 20 kg nu, min babyvægt går ikke højere, så præcis hvor meget er uvist, men det vigtigste er også at hun vokser og har det godt

10/04-2020

Sidste omgang ugebilleder af Bianchi. Jeg "snyder" i denne ombæring, da jeg har sidste vagt inden jeg holder "barselsorlov" i morgen, hvor jeg normalt plejer at tage billeder.

Bianchi har termin den 16., men hendes størrelse kunne tyde på, at hun som sidst føder et par dage før  

Hun har indtil nu, været forbavsende ubesværet, men i dag har hun været mere træt og man kan se på hende, at den store ekstra vægt begynder at tynge. Hun vil allerhelst ligge i haven.

Bianchi med sin førstefødte

Bianchi med sin førstefødte

15/4-2020:

Bianchi fødte sine hvalpe i dag, et smukt og stort kuld på 4 hanner og 5 tæver.

Den 14. om aftenen fik jeg en forvarsel om, at vi nok kunne forvente fødsel indenfor det næste døgn, da Bianchis temperatur var faldet til under 37 grader. Når den stiger igen begynder opblokningen stille og roligt, for Bianchis vedkommende varede den hele natten, så det blev kun til ½ times søvn.

Klokken 7 ringede jeg og vækkede Rebecca, min trofaste fødselshjælper og sagde, at nu troede jeg snart der skete noget. Knapt havde jeg lagt telefonen før Bianchi bare lagde sig hen i kurven og nu var der ingen antydning af veer. Jeg skrev til Rebecca at hun ikke behøvede skynde sig, for der var vist alligevel god tid. 

Det skulle jeg ikke have skrevet, for da beskeden var sendt begyndte Bianchi at presse og klokken 7.30 blev første hvalp født, en tæve og i løbet af de næste knap 1½ time fødte Bianchi yderligere tre hvalpe, så da Rebecca dukkede op, tog hun sig en god lang pause på næsten 2½ time før hvalp nummer 5 blev født. Sidste hvalp blev født klokken 14. 

En helt naturlig og uproblematisk fødsel. Bianchi blev tanket op med vand, lidt druesukker og nogle æggeblommer med tilsat kalk undervejs og det var nok til at hun havde fin energi gennem hele forløbet.

Det blev til 9 hvalpe ialt, 4 hanner og 5 tæver, med fødselsvægt mellem 280 og 345 gram, det er en hel normal hvalpestørrelse hos whippet. Bianchi selv var en kæmpe på 410 gram, da hun blev født.

Natten er forløbet roligt, Bianchi har lidt efterveer og en smule feber, men det forventerjeg er væk i løbet af nogle dage. Det ville være rart at undgå antibiotika

16/4-2020:

Det første døgn af hvalpenes liv er forløbet stille og fredeligt. De tilbringer en meget stor del af deres tid ved mælkebaren og det kan ses på vægten, alle har taget på og ligger 10-30 gram over fødselsvægten, det er rigtig dejligt.

Bianchi mener det der med at veje de små er noget pjat, hun passer utolig godt på sine hvalpe og har det absolut bedst, når de alle ligger tæt på hende. Vi fik vejet de fleste, mens hun var i haven for at tisse, vi vil ikke stresse hende unødigt.

Bianchi har stadig efterveer og hendes appetit er endnu ikke til hvalpefoder, så hun får kogt kylling og oksekød i rigelige mængder + havresuppe med æggeblommer, laktosefri fløde og lidt kalk. Det sidste er hun meget begejstret for og havre er godt til at stabilisere maven, der ofte er lidt løs efter en fødsel og efterfølgende omstilling til mælkeproduktion.

17/4-2020:

En urolig nat, hvor Bianchi havde rigtig mange efterveer og lidt dårlig mave, hvilket medførte, at hun bad om at komme ud ca. hver ½ time hele natten igennem.

Jeg fik heldigvis sovet nogle timer i morges, Lars skulle møde sent på arbejde, så han tog over omkring klokken 7.

Det har været et forrygende vejr, det brokker vi os ikke over, men det betyder også, at jeg har haft svært ved at holde temperaturen nede herinde, så Bianchi har smidt de tykke tæpper ud af hvalpekassen, hun var så sød at vente til jeg havde taget billeder. Jeg skal passe på, når der åbnes døre og vinduer, at hvalpene ikke får træk, eller bliver afkølede, 

På trods af varmen har hun det meget bedre nu, var med ude på en meget kort gåtur i eftermiddags og har fået sovet en god lang sammenhængende lur.

De små trives, de sover, spiser og kommer med lidt små knirkelyde ind imellem, de har alle lagt ca. 10% til deres fødselsvægt, det er en rigtig fin vægtstigning kun to dage efter fødslen.

18/4-2020:

Nu begynder der for alvor at falde ro på Bianchi. Hendes temperatur er normal igen og hendes efterveer stærkt aftagende. Hun har sovet OK i nat og det meste af dagen i dag har hun også sovet, hun har vist også nogle dages søvn at indhente.

Hvalpene vokser som de skal og det er den bedste indikator for trivsel i den her alder.

19/4-2020:

En skøn og solrig søndag, hvor Bianchi frivilligt fulgte med på 2 korte gåture af ca. 15 minutters varighed. Hun er endnu meget oppe på mærkerne, når vi går, så vi holder os til korte, kendte ruter, hvor hun hurtigt kan komme hjem til de små igen.

Mælken er for alvor ved at løbe til nu, det betød at Bianchi i går aftes havde ophobning af mælk i nogle af kirtlerne, som var hårde og spændte. Jeg satte vækkeuret så jeg sov en time ad gangen, stod op, masserede de spændte kirtler, lagde varme omslag om og sørgede for at hvalpene fik drukket ved alle dievorter. Det har heldigvis hjulpet, men jeg tjekker fortsat at ingen områder af mælkebaren har hårde og spændte områder og fortsætter med det i alt den tid Bianchi producerer mælk. Det ville være så synd for hende, hvis der opstod betændelse.

Normalt har vi ingen besøgende til hvalpene de første uger, men af og til er der en enkelt undtagelse. I formiddags havde vi besøg af Anna og Nicklas, der har Freddie fra Calas 2. kuld og som bliver ejere af endnu en lille han fra dette.

Grunden til at de fik lov til at komme er, at Anna er vores hvalpepasser, når jeg skal arbejde og Lars ikke kan holde fri. Første gang bliver i slutningen af den kommende uge, og jeg ville være helt sikker på at Bianchi accepterede Annas tilstedeværelse omkring hende, ellers måtte vi finde en anden løsning. Som forventet var der ingen problemer, hundene kender i forvejen Anna og Nicklas, men jeg ved jo også at Bianchi er en hønemor, der passer meget godt på sine hvalpe, så derfor lige en test.

20/4-2020:

En dejlig rolig dag i kassen. Bianchi har det virkelig fint nu og er så småt begyndt at lægge sig lidt væk fra hvalpene i ny og næ. Hun vil også gerne ud på korte gåture.

Hun er fortsat ikke meget for at spise tørfoder, så hun bliver godt forkælet med en god blanding af forskellige typer kød. Servicen her på barselsafdelingen i Østergade er absolut helt i top. Maden serveres fortsat på sengen og "sengetøjet" skiftes flere gange dagligt.

Dagens menu har været en blanding af kogt kyllingelever, kogt høne, råt oksekød i tern samt lidt lakserester. Til dessert havresuppe blandet med rå æggeblomer og laktosefrit piskefløde, heri blandes også kalk/mineraltilskud.

De små vokser fortsat flot, vægten ligger nu på mellem 430 og 540 gram. Forskellen i størrelse betyder intet, det vigtigste er, at den enkelte hvalp følger sin egen vækstkurve.

21/4-2020:

Igen en rolig dag, præcis som det helst skal være, når hvalpene ikke er ældre. Bianchi vælger nu at lægge sig lidt for sig selv, når hun er sikker på, at hvalpene er rene og mætte.

Hun kan stadig ikke holde sig natten igennem, så jeg er oppe et par gange og lukke hende i haven.

Endnu må Ghini og Tilla ikke nærme sig kassen, de kan heller ikke, for der er hvalpegård omkring, så de kan holdes på god afstand af de små. Hvis Ghini kigger ind gennem tremmerne, skal Bianchi bare løfte blikket, så forsvinder Ghini, hun ved godt, hvad det handler om. Tilla forstår det ikke helt og vil så gerne ind og snakke med sine små søskende.

Det ville være dejligt, hvis man kunne forklare hende, at om nogle uger skal hun nok få sin lyst stillet.

UGE 2:

22/04-2020:

Hvalpene er i dag en uge gamle og tager hul på deres 2. leveuge.

Med hjælp fra Thor lykkedes det at få taget individuelle billeder af alle. Fremgangsmåden var som ved sidste kuld. Vi lagde hvalpene enkeltvis på et tæppe lige udenfor kurven, så Bianchi kunne holde øje med, at vi behandlede de små ordentligt, det accepterede hun.

Efterhånden accepterer hun også, at jeg vejer de små, her holder hun ikke længere så skarpt øje, men bliver liggende, hvor hun lå, før jeg gik i gang. De små vejer nu mellem 525 og 630 gram, en dag eller to mere så har de fordoblet deres fødselsvægt.

Der er stadig problemer med at lægge billeder ind, så ugebillederne kan ikke klikkes op i så stor størrelse som sædvanligt, håber problemet bliver løst snart, så vil jeg lægge dem ind endnu engeng, men indtil videre må i nøjes med de små.

23/04-2020:

Hvalpene vokser så det knager, alle har næsten fordoblet deres fødselsvægt, et par stykker mangler 5-10 gram men det er i småtingsafdelingen. Normalt siger man at de har fordoblet deres vægt 10 dage efter fødsel, men Bianchi leverer åbenbart "piskefløde" i mælkebaren, så det er sket et par dage før.

På daglig basis leverer Bianchi pt. energi til mellem 350 og 450 grams tilvækst, der er ikke noget at sige til, at hun er konstant sulten.

I morgen skal jeg på arbejde, kører klokken 6.45 og er hjemme igen omkring klokken 23, Lars har også arbejdsdag, men heldigvis er alle de firbenede i gode hænder,  Anna og Nicklas er så søde, at de kommer og passer menageriet.

25/04-2020:

En stille lørdag, hvalpene spiser og sover, sover og spiser, præcis som de skal i den her alder. Jeg kan dog se, at deres motorik bliver bedre og at deres nakkemuskler efterhånden er, så de kan holde hovedet hævet over underlaget i længere tid. 

Bianchi døjer fortsat med lidt tynd mave, det gjorde hun også sidst hun havde hvalpe, hvor hendes mave først var 100% i orden igen, da hvalpene holdt op med at die, så jeg er ikke bekymret og det virker ikke som om det generer hende. 

Efterveer har hun kun et par gange i døgnet nu, så pt. får jeg min nattesøvn uden de store afbrydelser.

26/04-2020:

En dejlig søndag. Vi har fortsat kunnet nyde solskinsvejr, selv om temperaturen er faldende.

Jeg har fået klippet kløer på de store og på flere af de små. Det er ikke helt nemt på de små poter, men når de bliver så lange og spidse, at Bianchi får ridser på maveskindet, så må det gøres.

Vægten på de små er nu mellem 680 og 870 gram, alle følger fortsat fint deres egen vækstkurve.

27/04-2020:

En rolig mandag, med hyggeligt besøg af Rebecca, der kom for at se om alt var vel med de små. Hun har ikke set dem siden fødslen.

Jeg er ved at få styr på Bianchis mave igen, de seneste dages kombination af hvalpe-tørfoder, mos af søde kartofler og kogt kylling har virket efter hensigten, så den menu fortsætter vi med et stykke tid.

Vi har i dag set de første små, meget smalle øjensprækker hos flere af hvalpene, så nu varer det ikke længe før de bliver endnu sødere at kigge på.

28/04-2020:

Endnu en rolig dag, men jeg fornemmer, at de er ved at være talte. De små udvikler sig lynhurtigt i disse dage, det kommer rigitg hurtigt fremad i noget der er en kombination mellem kravlen og gang, der er øjensprækker hos de fleste og de har udvidet deres repertoire af lyde.

Bianchis mave er fortsat stabil, så det er dejligt og hun vil gerne med på alle gåture nu. 

I morgen skal Thor og jeg have taget ugebilleder, det plejer ikke at være nemt i den alder hvalpene har nu.

UGE 3:

29/04-2020:

Hvalpene er i dag to uger gamle og tager hul på deres 3. leveuge.

De kommende uger kommer det virkelig til at gå stærkt med deres udvikling. Alle har nu mere eller mindre åbne øjne og det er er en helt ny verden, der viser sig for hvalpene. De er så småt begyndt at "bide" lidt i hinanden og de kommer ufattelig hurtigt rundt i kassen nu, de øver sig virkelig i at bevæge sig på 4 ben. Det meste af tiden går fortsat med at spise og sove.

Den næste tid kommer vaskemaskinen til at køre på højtryk, hvalpene er begyndt at søge væk fra det sted i kassen, hvor de sover, når de skal tisse, indtil nu har Bianchi stimuleret blærefunktionen, når hun har rengjort mave og bagdel og derved slikket det meste urin op, men nu kan de selv.

Bianchi er ekstremt renlig og hun vil absolut ikke ligge på et tæppe, hvor hvalpene har tisset, heller ikke selv om det ikke er vådt, så tæpperne i kurven bliver skiftet mange gange i døgnet.

Thor og jeg har fået taget ugebilleder, erfaringsmæssigt er det denne uge og næste, hvor det er sværest at få gode billeder og kvaliteten er da også blandet, der er ikke meget samarbejde i hvalpene i den her alder.

30/04-2020:

I går aftes sendte jeg de relevante oplysninger til Dansk Kennel Klub om kuldet og allerede i dag er de godkendt og hvalpene er dermed blevet stambogsført. Det er da imponerende  hurtig ekspedition i disse corona tider.

Temaet for dette kuld er inspireret, af at far til kuldet hedder Oscar som kaldenavn, så navnene er hentet blandt rækken af biograffilm, som har vundet en Oscar for bedste film

Ellers har det været en ret rolig dag, vi har haft heldagsregn, så det er kun blevet til korte gåture med de store.

Jeg har været ude at lave lidt indkøb til hvalpene, fleecetæpper så Bianchi kan få rene tæpper mange gange om dagen som hun foretrækker og legetunnel mv. til når hvalpene bliver lidt ældre.

I morgen er det arbejdsdag for mit vedkommende, Lars har en fridag, men det betyder, at næste opdatering først bliver lørdag.

02/05-2020:

En stille lørdag. Hvalpene sover fortsat det meste af døgnet, men når de er vågne er de meget livlige nu. Undersøger hinanden ved at bide og slikke og øver sig i at gå.

Storesøster Tilla er i dag blevet "ansat som rengøringshjælp" hun nyder virkelig at få lov til at vaske de små, blot er hende og Bianchi vist ikke helt enige om timetallet. Stod det til Tilla vaskede hun hvalpe på fuldtid, mens Bianchi absolut synes det er nok med en deltidsstilling, hun vil fortsat erne have de små alene en del af tiden.

Mormor Ghini kigger ind til hvalpene i ny og næ, men forsvinder hurtigt igen, jeg tror hun tænker, at hun har passet "småbørn" nok i sit liv, men at de da er meget søde at kigge på.

Alle vokser og udvikles fortsat som de skal, vægten er nu mellem 960 og 1145 gram

04/05-2020:

En hyggelig dag, hvor vi har fejret Lars' fødselsdag. Dog noget mere stille end vi ellers ville have gjort, hvis hverdagen havde været uden nedlukning pga. corona. Aske og Benedickte kiggede forbi til eftermiddagskaffe og lagkage på terrassen. De unge er ekstra forsigtige med at undgå smitte da Benedicte er højgravid og har termin om få dage, men hvor var det dejligt at se dem.

Hvalpene vejer nu alle over et kg., mellem 1050 og 1250 gram. De er alle i så fin vækst, at jeg nu kun vejer dem hver anden dag.

De kan stort set alle kravle ind og ud af kassen, og flere er så dygtige, at de lader sig dumpe ud, så snart de vågner og tisser på tæppet udenfor kassen. Det sætter Bianchi stor pris på, hun vil ikke ligge på tæpperne i kassen, hvis der er hvalpetis på.

Tilla er fortsat lykkelig over at måtte være sammen med hvalpene og jeg tror Bianchi nyder at blive aflastet lidt, hun lægger sig trygt til at sove nogle meter derfra, når Tilla tager over.

De første tænder er ved at bryde igennem hos flere, det betyder, at de små snart forvandles til små piratfisk, som bider i alt.

05/05-2020:

En dejlig og solrig dag, hvor jeg har fået flyttet lidt om hos hvalpene, så hvalpegården kan lukkes helt, når hvalpene er alene. Det er aldrig de lange tidsrum det drejer sig om, men typisk, hvis vi er ude at handle eller på gåtur med de voksne. Det er nødvendigt, nu hvor de ubesværet kravler ind og ud af kassen. De kommer forbløffende hurtigt omkring på de små usikre ben.

I eftermiddags havde vi hyggeligt besøg af Line og Rasmus, der bliver kommende ejere til en af de små tæver, de bor i en forstad til Aarhus, så hun flytter ikke så langt hjemmefra.

I morgen er det tid til ugebilleder og så kommer der fire dage, hvor jeg kun når opdateringer fredag. Jeg skal arbejde torsdag, lørdag og søndag, men Lars holder forlænget weekend, så hvalpene er i vante hænder.

UGE 4:

06/05-2020:

Hvalpene er i dag tre uger gamle og tager hul på deres 4. leveuge.

Thor og jeg har fået taget ugebilleder og som med tidligere kuld, er det ikke nemt, jeg tror det er den sværeste uge, hvalpene begynder at ville stå på deres ben, men de tumler hurtigt omkring og deres bevægelser er meget ukoordinerede, så det gælder om at passe på, at de ikke falder ned af bordet.

Det er også nu, hvor hvalpene er tre uger, at de begynder at få andet at spise, end deres mors mælk. Menuen i dag og de kommende dage har stået på opblødt hvalpefoder med lidt råt oksefars i. 

De starter med et enkelt måltid, som øges til 4 over den kommende uge. Når vi er sikre på, at deres maver er stabile, begynder vi at variere kosten lidt mere. Jeg er sikker på at Bianchi sætter pris på at mælkebaren snart bliver aflastet lidt.

De kommende uger får vi to-benede nok at se til. Det er for tidligt for hvalpene at komme udenfor, men de leverer med garanti uanede mængder af små tissesøer og klatter, som skal tørres op. Der er også en øget mængde af tæpper og lignende, der skal vaskes i den her fase, hvor hvalpene er meget "utætte" 

Det letter om nogle uger, når vi kan begynde at renlighedstræne ude.

Jeg er på arbejde i morgen, så ingen opdatering der, Lars har fri og tager sig af menageriet.

08/05-2020:

En dejlig solskinsdag, som er blevet nydt med gåtur og lidt havearbejde.

Hvalpene har i dag fået 2 måltider med opblødt tørfoder og hakket kød. Alle spiser, nogle lidt, andre meget. Bordskik varer det dog nok et stykke tid før alle har, de både står og sidder i maden.

Det er en større anretning når alle de firbenede får aftensmad. Ghini og Tilla får deres tørfoder, når vi er på boldbanerne, kastet lidt rundt omkring, så de må bruge næsen for at finde det. Derfor består aftensmaden udelukkende af en lille portion blandede lækkerier. I dag dåsemad, kogt kylling, råt oksekød og mos af sød kartoffel. Tilla får sit blandet sammen, Ghinis ligger så hun kan vælge, hvad hun spiser først. Ingen oksekød til hende, hun spiser ikke råt kød, som har været gas- eller vacuumpakket, det skal koges først før det glider ned. Friskhakket fra en rigtig slagter spiser hun gerne, man er vel diva.

Bianchi får det samme som Tilla og Ghini, bare en meget større portion og iblandet lidt hvalpe tørfoder. 

Alle hvalpene har nu små spidse hjørnetænder og flere tænder er på vej. Deres størrelse taget i betragtning, bider de ret hårdt nu og som små babyer undersøger de alt med munden.

Jeg har fået klippet kløer for 2. gang på de sidste i dag, de gror som alt andet på hvalpene som ukrudt. Vægten er nu mellem 1335 og 1570 gram.

11/05-2020:

En stille mandag. Alle hvalpene trives fortsat og de udvikler sig med lynets hast nu. De har fået en del tænder, som de flittigt bruger, til at bide i alt på deres vej.

De leger sammen og er også begyndt at vise legetøjet i hvalpegården interesse. Flere har nu fået hørelse, de reagerer på lyde.

I dag har hvalpene fået 3 måltider bestående af opblødt hvalpefoder, råt oksefars og her sidst lidt torskerogn. Nogle af hvalpene spiser også gladeligt af Bianchis skål med hvalpefoder, som ikke er opblødt.

Vægten ligger nu mellem 1545 og 1810 gram.

12/05-2020:

En dejlig tirsdag. Vejret har været lidt bedre end forventet, så jeg har gået en god lang tur med de store, Bianchi nyder virkelig at komme ud nu og få en pause fra de små.

Hvalpene har fået 3 måltider i dag, det er fortsat lidt forskelligt, hvor meget de spiser, men alle kan finde ud af det.

Thor og jeg har haft nogle stykker på bord, vi håber at kunne få ugebilleder i morgen, hvor alle står, nu må vi se, hvor samarbejdsvillige de er.

UGE 5:

13/05-2020:

Hvalpene er i dag fire uger gamle og tager hul på deres 5. leveuge.

Ved middagstid havde vi hyggeligt besøg af Janni, som er kommende ejer til en af de små hanner.

Eftermiddagen er gået med at tage ugebilleder og få dem redigeret. Det gik overraskende let med billededtagningen, en god ½ time til 9 hvalpe, det er vist ny rekord. Jeg tror det er en kombi af Thors store rutine med at stille dem på bordet og hvalpenes samarbejdsvilje.

Det er blevet til tre måltider i dag og hvalpene har været vægne lidt længere tid ad gangen, end de foregående dage. Jeg håber vi engang i næste uge får så mildt vejr, at de kan begynde at komme lidt ud

14/05-2020:

En stille dag. Jeg har fået gjort hvalpegården en smule større og de små har for første gang fået lov til at have lågen åben, så de har kunnet gå på opdagelse. Endnu bevæger de sig ikke langt fra den trygge base, men alle er nysgerrige.

Det er så tydeligt at de blivere mere opmærksomme på deres omgivelser, de opdager hurtigt, hvis jeg lægger nyt legetøj i hvalpegården, så bliver det undersøgt og afprøvet. Godt vi har et pænt udvalg.

I morgen har jeg arbejdsdag, hvalpene er i trygge hænder, Anna er hvalpepasser, men det betyder, at der ikke kommer ny opdatering før lørdag.

16/05-2020:

En hyggelig lørdag, hvor vi har haft besøg af Ina, som er kommende ejer til en af hvalpene. En af de små tæver bliver Fynbo om nogle uger og er så heldig, at flytte til et hjem, hvor der er en voksen whippet i forvejen.

I går aftes var mormor Ghini for første gang på et længere visit i hvalpegården, hvalpene opførte sig pænt og hun fik hilst på de fleste. Ghini synes hvalpene er søde, når de opfører sig pænt. Bliver de for vilde eller bider i hende går hun. Det er sjovt at iagttage, for hvalpene plejer hurtigt at forstå budskabet. 

Vejret er fortsat køligt, vådt og blæsende, men det skulle blive bedre den kommende uge, hvilket betyder, at de små kan begynde at komme lidt ud. Det er altid spændende at se deres reaktion.

Alle spiser nu en rigtig pæn portion hvalpemad, når de er sultne. I dag, har de sovet lidt i hold og det betyder, at vi serverer mad af mange omgange, så alle får muligheden når de er vågne.

Vægten stiger fortsat i en jævn kurve hos alle, den ligger mellem 1870 og 2275 gram, et stort spænd, men igen, det betyder intet, når blot den enkelte hvalp vokser jævnt. Den nuværende vægt siger intet om, hvor store hvalpene bliver som voksne, det er blot en indikator for trivsel.

17/05-2020:

En stille søndag, hvor jeg igen har ændret lidt på hvalpegården, så de små kan komme ind og ligge under mit arbejdsbord, det foretrækker de frem for hvalpekassen. Den bruger de ikke så meget længere, så den bliver nok snart pakket væk.

Hvalpegården står åben, når hvalpene er vågne, så de kan gå lidt på opdagelse. Endnu har de ikke vovet sig ind i køkken eller stue, men det varer nok ikke længe.

Bianchi foretrækker nu primært at lade dem die, mens hun står op, min fornemmelse siger mig, at hun måske vænner dette kuld fra tidligere end det foregående, hun er ikke længere så tilbøjelig til at lade dem die mellem måltiderne.

Dagens billeder er lidt blandede i kvaliteten, det har været en mørk og regnvåd dag, så det er svært at få gode billeder af hvalpene i bevægelse, der mangler simpelthen lys. Det bliver dejligt snart at kunne komme udendørs.

18/05-2020:

En regnvåd mandag. 

Der er ikke sket så meget nyt i hvalpegården. Hvalpene sover, spiser og leger lidt. De har stort set samme rytme hele døgnet. sover 2-3 timer og er vågen ½-1 time.

Jeg lukker hvalpegården når de sover, men den er åben, når de er vågne. Det er tydeligt at det fortsat er deres trygge base og de er meget glade for deres hule under arbejdsbordet.

Første video herunder, er taget umiddelbart efter, at de tre store mente at det var nødvendigt at skælde ud på et eller og andet, som kom forbi ude på vejen. De små løb i dækning, da de tre store begyndte ag gø, men de var hurtigt fremme igen, da de stoppede.

19/05-2020:

En kort opdatering, jeg er kommet lidt sent igang med billederne i dag.

En hyggelig tirsdag med besøg af først Rebecca, senere på dagen Rasmus og Line, kommende ejere til en af tæverne. 

I morgen håber jeg på godt og tørt vejr, så de små kan komme en tur i haven, men nu må vi se om vejrudsigten, holder, hvad den lover.

UGE 6:

20/05-2020:

Hvalpene er i dag fem uger gamle og tager hul på deres 6. leveuge.

Endelig en dag med rigtigt whippetvejr, hvilket betød at hvalpene for første gang fik lov til at komme en tur ud på græsplænen.

Jeg lagde et tæppe, som jeg satte hvalpene på og det varede ikke mange sekunder, før de havde forladt tæppet og gik på opdagelse. Der er utrolig mange sanseindtryk ude, det er en helt ny verden, der åbner sig for de små, så de første gange er de kun ude 10-15 minutter.

Thor og jeg fik også taget ugebilleder, jeg kan godt afsløre, at ikke alle får en Oscar for dagens præstation. Der var meget stor forskel på lysten til at samarbejde og vi havde virkelig gang i mange forskellige typer af godbidder for at få rimelige billeder af alle

22/05-2020:

Lige en hurtig opdatering med lidt billeder.

En skøn fredag med dejligt besøg af Manja og James, som bor sammen med Wellie fra Bianchis første kuld. Om nogle uger flytter en af de små hanner ind hos familien og jeg er sikker på Wellie kommer til at elske sin lillebror, når han lige er kommet sig over det chok det er, at skulle dele hus med en lille piratfisk.

Vi nåede at få hvalpene i haven inden det blev regnvejr og det er fantastisk at se, hvor meget mere styr de har fået på deres bevægelser siden jeg så dem udendørs i onsdags. Lars havde dem ude en del af dagen i går, hvor vejret var fantastisk. Det er også dejligt at se hvor modige de er.

23/05-2020:

Endnu en hurtig opdatering.

En dejlig lørdag med besøg af 2 hold hvalpekøbere fordelt over dagen.

Hvalpene har været så søde at holde "fest" de seneste par nætter, så både Lars og jeg mangler lidt søvn, det mærkes nu, hvor klokken lige har passeret 22.

24/05-2020:

En regnvåd søndag, hvor vi primært har været indendørs, hvalpene har kun været i carporten og enkelte har vovet sig en kort tur på terrassen.

Vi har fjernet det meste af hvalpegården og fundet lidt nye ting frem. Luftmadras, vippebræt, IKEA legetelt og badebassin med bolde. Alt er blevet taget vel imod af hvalpene og det er dejligt at se, hvor frimodigt de alle møder nye udfordringer.

Vi har også haft dem alle på vægten. De nu mellem 2395 og 2920 gram, den enkelte hvalp har taget mellem 5 og 700 gram på siden sidste vejning for en uge siden, de vokser stærkt de små piratfisk

25/05-2020:

En dejlig mandag, med det flotteste vejr, så hvalpene og jeg har været i haven en stor del af dagen og selvfølgelig med selskab af de voksne hunde også. 

Mens hvalpene sov til middag benyttede jeg chancen til at få plantet tomater og sat lidt sommerblomster i nogle af krukkerne. Tomaterne skal nok overleve hvalpene, de er nemlig blevet hegnet ind, tiden vil vise om blomsterne også klarer den, eller om de bliver "beskåret" for hårdt

26/05-2020:

En varm og solrig tirsdag, hvor Anna og Nicklas kiggede forbi, det var hyggeligt som altid.

Vi var i haven en stor del af tiden, hvalpene nyder virkelig at være ude og de får brugt deres krop på en helt anden måde, end det er muligt indendørs.

Vi snød lidt og tog ugebillederne i dag, de kommer dog først på hjemmesiden i morgen. Thor har en travl dag i morgen og hvalpene skal chippes, derfor blev vi enige om, at skubbe det en dag.

Jeg ved at alle i hvalpekøbere venter spændt på, hvor de enkelte hvalpe skal hen, der er et par af hvalpene, som jeg er lidt i tvivl om, så jeg kommer til at bruge et par dage mere på at iagttage, før jeg tør melde noget ud. Jeg vil gerne være helt sikker i min sag.

UGE 7:

27/05-2020:

Hvalpene er i dag seks uger gamle og tager hul på deres 7. leveuge.

I dag er hvalpene blevet chippet af Kaj, som er en af Dansk Kennel Klubs ID-mærkere. De første par hvalpe sagde ikke en lyd, men resten peb mere eller mindre højlydt. Bianchi fulgte nøje med i processen og tjekkede alle hvalpe, når Kaj havde haft dem i hænderne, hun var ikke helt overbevist om, at de ikke havde lidt overlast.

Resten af dagen har vi været skitftevis inde og ude, vejret er fortsat fint og det skal nydes. 

Vi har haft gang i "pottetræning" en vigtig diciplin som hvalpene elsker, det viser dagens billeder vist med al tydelighed.

I morgen og i weekenden skal jeg arbejde, fredag kommer der besøg af hvalpekøber, så jeg tør ikke love nye opdateringer før mandag. Måske en kort fredag, hvis jeg har fået min nattesøvn.

Ugebillederne, som Thor og jeg tog i går, er lagt på siden nu. Som vanligt var ikke alle lige samarbejdsvillige. Det var tydeligt at nogle af hvalpene pludselig fik en fornemmelse af, at der er langt ned fra bordet og derfor var lidt trykkede, vi forsøgte istedet at stille nogle af dem op på en hyndeboks i carporten, det gik lidt bedre.

01/06-2020:

En helt fantastisk start på sommeren med strålende solskin og 25 grader i skyggen. Det har både vi og hvalpene nydt, selv om det godt har kunnet mærkes, at tempoet er noget mere moderat her i varmen. Jeg er spændt på om de tager revance i nat.

Vi har haft et par hyggelige besøg her i pinsen. I går var Ina på besøg, Gigi flytter med hende til Fyn om mindre end to uger og i dag havde vi besøg af Janni, som skal bo sammen med Forrest Gump, han kommer fremover til at hedde Louie

Jeg skriver hvalpenes kaldenavne (dem jeg kender) på ugebillederne i den kommende uge.

Med den størrelse hvalpene har nu, vejer jeg dem kun engang om ugen. Hannerne vejer mellem 3435 og 3755 gram, tæverne mellem 2910 og 3255. Jeg vejer fortsat kun for at se om hvalpene vokser jævnt. Den størrelse de har nu, siger intet om deres størrelse som voksne. Den hvalp som er mindst nu, kan ende med at blive størst, det har vi oplevet i tidligere kuld

02/06-2020:

En varm sommerdag, hvor hvalpene valgte at sove middagssøvn i den varmeste tid midt på dagen, det er først her sidst på eftermiddagen, at der for alvor er kommet fart over feltet igen.

Thor og jeg har igen "snydt" og taget ugebillederne i dag, det gik ret let med de fleste, varmen bevirkede, at de ikke havde helt så meget krudt i numsen som ellers, så de var nemmere at få til at stå stille.

I eftermiddags havde vi et kort, men hyggeligt besøg af Line, Rasmus (Rebbecas kommende ejere) og Lines far  og her til aften kom navnesøster Rebecca forbi til en kop aftenkaffe. Hun var i nabolaget og ville lige nå at se alle hvalpene igen inden de begynder at rejse hjemmefra om en god uge.

UGE 8:

03/06-2020:

Hvalpene er i dag syv uger gamle og tager hul på deres 8. leveuge. Det betyder at det for de fleste af hvalpene  er den sidste uge de skal tilbringe her hos os og det betyder også at det er sidste uge med næsten daglige opdateringer. Ugebilleder tager Thor og jeg til sidste hvalp er flyttet hjemmefra.

Vejret har igen været fantastisk, så hvalpene har tilbragt al deres vågne tid i haven. Det er så dejligt at se, hvordan alle bevæger sig hjemmevant over det hele og ingen er bange for at tulle lidt rundt på egen pote.

Her til aften har Lars og jeg haft alle hvalpene ude på deres første lillebitte gåtur i snor. Vi har haft dem ude i fire hold og Tilla fulgte med de fleste af gangene. Det bliver ikke til mere end 25 meter hjemmefra. Dels skal hvalpene finde ud af, at deres aktionsradius begrænses af snorens længde og dels trætter alle de nye indtryk. Vi passer meget på, at gøre det kort, så ingen af hvalpene får oplevelsen af, at det hele er for overvældende.

04/06-2020:

En dag, hvor vejret startede med smukt solskin, men sluttede med sjaskregn. Det betyder, at hvalpene kun har været i carporten den sidste del af dagen og det kan mærkes på aktivitetsniveauet inde, de fræser frem og tilbage mellem stue og hvalpe-/arbejdsrummet.

Det betyder også, at vi ikke har nået at komme ud på gåtur i snor, håber på bedre vejr i weekenden.

Der kommer en del billeder i dag, da jeg ikke opdaterer igen før søndag. I morgen er det arbejdsdag for mit vedkommende, Lars og Thor har begge fri.

Lørdag skal vi fejre vores mellemste søn Jons fødselsdag, det bliver første gang siden Corona nedlukningen at vi får besøg af af alle børn, svigerbørn og nu barnebarn.

Søndag håber vi på godt vejr, så skal hvalpene traditionen tro en tur på legepladsen ved den børnehave, hvor Lars engang arbejdede, det bliver så også den første køretur i bil.

07/06-2020:

En dejlig søndag, med en god blanding af sol og regn. Vi benyttede os af, at det var tørvejr ved middagstid og kørte en tur med hvalpene på børnehavens legeplads.

Det er skønt at se de små piratfisk på udebane, nysgerrige og opsøgende, men de har stadig hovedet med og går i første omgang lidt forsigtigt til nye ting. De skal lige sikre sig, at det ikke er noget, som er farligt.

Alle har en fin motorik og det er en fornøjelse at se dem bevæge sig og lege.

Vi øver fortsat lidt gåtur med snor og halsbånd også, det bliver ca. til 25 meter pr. gang. Nogle går gerne, andre sætter sig bare på halen, men alle har endnu lidt svært ved at forstå, at snoren begrænser deres aktionsradius.

Erfaringsmæssigt kommer det hurtigt, når først den enkelte hvalp kommer i sit blivende hjem, de indledende øvelser her, er blot for at snor og halsbånd ikke er helt fremmed for hvalpene.

Thor og jeg har også vejet hvalpen, hannerne vejer mellem 4060 og 4460 gram, tæverne mellem 3455 0g 3735.

I morgen har jeg arbejdsdag, så der kommer ingen ny opdatering, Anna kommer og passer de firbenede. Tirsdag formiddag skal hvalpene ud at køre igen, denne gang går turen til dyrlægen, hvor de skal vaccineres og have lavet sundhedstjek

09/06-2020:

En travl tirsdag. I formiddags var hvalpene hos dyrlægen til vaccination og sundhedstjek. Hvalpene sørgede for skønsang, der ville gøre ethvert operakor misundeligt, både på ud- og hjemturen. 

Heldigvis opførte de sig eksemplarisk hos dyrlægen og viste kun kortvarige eksempler på deres sangtalent. Dyrlægen syntes det var dejlige, frimodige og smukke hvalpe og jeg tror hele klinikkens personale var henne og nusse dem. Det er aldrig et problem at komme der alene med 9 hvalpe, der er altid hænder nok som hellere end gerne hjælper med at bære til og fra bilen.

Vejret har været rigtig fint, så en del af dagen har hvalpene tilbragt i haven.

Jeg har fået pakket alle "kufferterne", i morgen er det afrejsedag for Elton og torsdag rejser Louie, Gin og Gigi.

Det betyder også, at jeg ikke længere vil opdatere så ofte. Jeg opretter en ny side i morgen som kommer til at hedde "Uge 9 - 15" hvor jeg vil opdatere engang imellem, Lua bliver her til engang i uge 27 og Aria kan tidligst rejse, når hun er 15 uger gammel. Hun skal til Sverige og her kræves det at hun er rabiesvaccineret tidligst når hun er 12 uger gammel og så skal der gå yderligere 3 uger, før hun kan komme ind i landet.

UGE 9-15:

10/06-2020:

Hvalpene er i dag otte uger gamle og tager hul på deres 9. leveuge og i den kommende uge flytter de fleste til deres nye familier. Det betyder også, at jeg ikke længere opdaterer hjemmesiden dagligt med nyt om hvalpene.

Thor og jeg har fået taget den sidste omgang ugebilleder af alle 9 hvalpe og hvalpenes energiniveau taget i betragtning, gik det forholdsvis nemt.

Elton er som den første flyttet til sit blivende hjem hos Anna, Nicklas og "storebror" Freddie. Sidstnævnte har taget pænere imod lillebror end forventet og jeg er sikker på at de to nok skal få megen glæde af hinanden i årene fremover.

Mange har spurgt om det ikke er hårdt, at skulle sige farvel til alle hvalpene. Selvfølgelig er det en smule vemodigt, man bliver naturligt knyttet til de små piratfisk, når der tilbringes så megen tid med dem, men det er svært at være trist ret længe, når man oplever den glæde hvalpene spreder i deres nye hjem.

Bianchi er vist ikke helt enig, hun var ikke helt tilfreds, da Elton forsvandt, så jeg tror hun sætter pris på, at ikke alle hvalpene forsvinder på en gang og at Daisy får lov til at blive boende. 

13/06-2020:

Lige et enkelt billede af de tre piger, som er tilbage, bror Santas havde lagt sig til at sove et andet sted. 

I dag er Gibson rejst til sit blivende hjem og tilbage er nu  Aria, Lua, Santas og Daisy. Det kan mærkes at her kun er 4 hvalpe nu, der er noget roligere, end der har været de seneste uger, men heldigvis er der fortsat ballade i de små, når de er vågne.

Herunder et par videoer, det har primært været indevejr, da der er kommet en del voldsomme regnbyger.

17/06-2020:

Vi nyder varmen og opholder os mest i haven, men så vidt muligt kommer de små på en enkelt lille gåtur i snor dagligt. Hvad vi oplever er forskelligt, nogle gange kigger vi på biler, næste gang møder vi måske en venlig hund, som gerne vil hilse eller noget helt tredie. Jeg har hvalpene med to og to, og veksler lidt med, hvem som er afsted sammen. 

De store får deres vanlige gåture, men vi undgår den værste middagshede.

26/06-2020:

Efter en lang pause uden billeder og opdatering er her lidt . Vi har fejret at Thor vores yngste er blevet student, det har de tre tilbageværende tøser (Lua, Aria og Daisy) også nydt godt af, de fik næsten slidt striberne af, da Thors klassekammerater kom her forbi under studenterkørslen.

De tre vokser fortsat jævnt og fint, det har givet noget mere ro i huset, at der kun er tre tilbage, de holder sig fint 5-6 timer natten igennem

30/06-2020:

I dag er Lua rejst til sit blivende hjem hos Line og Rasmus. Vi ønsker dem lykke fremover alle 3 og glæder os til et gensyn, familien bor syd for Aarhus, så det er jo ikke så langt herfra.

Daisy og Aria må se om de kan klare opgaven med at underholde de voksne, men at dømme efter videoen her under skal de nok klare det.

Vi har snydt og taget ugebillederne allerede i dag, så vi kunne få Lua med en sidste gang.

07/07-2020:

Det har været nogle travle men dejlige dage, hvor vi har holdt studentergilde for Thor og så har der også været arbejde at passe. Jeg arbejder igen fuld tid, men når Lars ikke er hjemme passer Thor de firbenede med eller uden tømmermænd.

Nyhedssektionen har ligget stille længe, men nu ser det ud til, at der kommer lidt gang i udstillingerne igen og så må jeg tage mig sammen til at opdatere den også

Del siden